armstronginternationaltechnieker.jpg

STOOM  
Maintenance Magazine 155 – maart 2022
Van curatief naar predictief onderhoud voor stoominstallaties

Degelijk onderhoud kan de levensduur van stoominstallaties aanzienlijk verlengen. Het beperkt ook de herstellingskosten en vermindert de kans op productiestilstanden. Daarom is het aangewezen om aanvullend op curatief onderhoud zoveel mogelijk in te zetten op preventief en predictief onderhoud.

droogzettingsluisevergem4.jpg

INFRASTRUCTUUR  
Maintenance Magazine 155 – maart 2022
Evergem zet toon voor predictief onderhoud Vlaamse sluizen

Door veelvuldig gebruik en een aantal schadegevallen was de grote sluis in Evergem toe aan een grondige herstelling. De Vlaamse Waterweg en het Vlaams overheidsdepartement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) maakten van de gelegenheid gebruik om haar uit te rusten met bijkomende sensoren op de sluisdeuren, met het oog op een efficiënter en effectiever onderhoud en beheer in de toekomst.

flendermgh.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 155 – maart 2022
Tandwielkasten en service van topkwaliteit?

Koppelingen en tandwielkasten? Daarvoor is Flender al decennialang een van de wereldspelers. Opdat de kwaliteit van zijn tandwielkasten ook na de inbedrijfstelling verzekerd blijft, doet Flender een beroep op MGH voor alle onderhoud in België en Luxemburg. Recent vernieuwde Flender het certificaat van deze servicepartner. Waarom zou ook u voor deze tandem kiezen? En welke nieuwigheden lanceert Flender nog meer?

afbeelding1.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 155 – maart 2022
SDT presenteert Vigilant

Vigilant is een acht-kanaals, online oplossing voor conditiebewaking die de veelzijdigheid van ultrasone diagnostiek combineert met trillingsanalyse. Vier extra kanalen leggen meer conventionele informatie vast, zoals temperatuur, motortoerental en andere procesgegevens.

hesbayefrostaveclogo.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 155 – maart 2022
Perslucht van de hoogste kwaliteit

Bent u op zoek naar een totaaloplossing voor al uw behoeften op het gebied van perslucht? AF Belgium is uw partner bij uitstek. Kom ons tijdens de beurs Maintenance een bezoek brengen op stand B1290. Onze experts zullen er uw behoeften bekijken en u een oplossing op maat aanbieden die ongetwijfeld aan uw eisen voldoet. Naast componenten, bieden wij persluchtvoorziening van hoge kwaliteit aan voor de beste ‘total cost of ownership’.

fotopublireportage.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 155 – maart 2022
Securing your continuity

Minder downtime en meer rendement. Uw operationele kosten verlagen en uw veiligheid verhogen. Productieprocessen optimaliseren en investeren in innovatie en duurzaamheid.

mmsoudalagvslds.jpg

MAINTENANCE IN DE KIJKER  
Maintenance Magazine 155 – maart 2022
Preventief, curatief en predictief

Bij Soudal focust de maintenance afdeling op de drie productievestigingen in Turnhout. Plant 1 telt 58 productielijnen die sealants zoals siliconen, acrylaten, en MS polymeren afvullen, meestal in kunststoffen kokers maar ook in folies (worsten) voor de professionele markt. Vorig jaar werden er meer dan 150 miljoen eenheden geproduceerd. In Site 2 worden jaarlijks PU foams in 50 miljoen metalen bussen en canisters verpakt. Deze sprayproducten expanderen in de lucht en zijn bedoeld om te dichten/isoleren maar zijn tegenwoordig ook uitgewerkt voor verlijming van materialen in allerlei sectoren. Site 3 focust op kleinere referenties, vooral lijmen. “Daarnaast proberen we ook andere vestigingen te helpen. Meestal zijn die kleiner qua set-up”, zegt maintenance manager Wim Thys (53) die er drie jaar geleden aan de slag ging.

5.jpg

POMPEN  
Maintenance Magazine 155 – maart 2022
Minder maintenance met magneetkoppelingen

Hoe kan je een koppeling creëren die geen trillingen overzet, lekken van afdichtingen vermindert en regelmatige vervanging van lagers zo goed als overbodig maakt? Innovatie magneetkoppelingen zijn het stadium ‘beloftevol’ al meer dan ontgroeid.

istock1125911036.jpg

AANDRIJVING  
Maintenance Magazine 155 – maart 2022
Onderhoudstips voor een tandwielkast in topconditie

Een tandwielkast mag dan een relatief klein onderdeel in een complete aandrijflijn zijn, het is wel van essentieel belang om krachten over te brengen. Tandwielkasten verdienen alle aandacht van de onderhoudsploeg. De voorbije decennia werden ze weliswaar compacter en lichter, maar worden er wel hogere eisen aan gesteld. Periodiek preventief onderhoud en/of monitoring kan dan ook anticiperen op slijtage en zwaardere (en vooral duurdere) schade vermijden. We zetten enkele tips op een rijtje.

istock879814060.jpg

OMSLAGVERHAAL  
Maintenance Magazine 155 – maart 2022
Waarom snelheid meten en hoe?

Met behulp van snelheidsmetingen kunnen roterende machines aangestuurd, gemonitord en bewaakt worden. De ideale snelheid van een machine verhoogt immers haar productiekwaliteit en efficiëntie. In drie artikels wijden we de nodige aandacht aan snelheidsmetingen en hoe ze kunnen bijdragen tot het in topconditie houden van uw assets. In dit eerste deel geven we u de basis mee. Wat kan je allemaal met snelheidsmetingen en welke sensoren heb je daarvoor nodig?

wimvancauwenberghe_22.jpg

VOORWOORD  
Maintenance Magazine 155 – maart 2022
Onderhoud als bouwsteen voor een zorgzame economie

De afgelopen twee jaar is meer dan ooit duidelijk geworden hoe onmisbaar zorg is in onze maatschappij. Niet alleen de klassieke zorgsector, maar ook de zorg voor onze omgeving en planeet. We voelen vandaag reeds wat weersextremen door de opwarming van de aarde kunnen teweegbrengen. Voorspellingen voor de toekomst ogen ronduit alarmerend.

moteurecevelavariateurintegre_1.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 154 – december 2021
Nul onderhoud, utopie of realiteit?

In de vorige nummers van Maintenance Magazine, hebben we het met Marelli gehad over de markteisen voor ventilatoren en de alternatieven ter vervanging van de bestaande ventilatoren. In dit nummer richten we ons vooral op het onderhoud van Evel HVLS luchtverdelers. En of het mogelijk is dit te herleiden tot een minimum, een minimum minimorum of zelfs tot ‘nul’?