projectpicturegreenfactoryshutterstock.jpg

ENERGIE  
Maintenance Magazine 163 – maart 2024
Energietransitie in industrie een boost geven

Op een groene, slimme en rechtvaardige manier produceren is een must om tegen 2030 efficiënter energie te verbruiken, zoals Europa voorschrijft. Die energie-efficiëntie moet tegen dan ook in de maakindustrie 32,5% hoger liggen. De grote vraag is hoe onderhoud en assetmanagement bij kunnen dragen aan het realiseren van deze doelstelling. Het Interreg project MORE4Sustainability wil bedrijven in Noordwest-Europa hierbij helpen.

dsc71001.jpg

ENERGIE  
Maintenance Magazine 156 – mei 2022
Veiligheid en beschikbaarheid 24/7

Een veilige productie, continuïteit en procesefficiëntie qua energieverbruik en duurzaamheid. Op deze onderwerpen ligt sterk de nadruk bij zinkfabriek Nyrstar in Budel. De technische dienst van Nyrstar werkt nauw samen met de experts van ‘preferred supplier’ Elsto Services om zo bij te dragen aan een stabiel productieproces. De relatie van Nyrstar en Elsto dateert al van de 70-er jaren. Door jarenlang kennis en ervaring over dit productieproces te delen kunnen ongeplande productiestilstanden succesvol worden afgewend.

1_35.jpg

ENERGIE  
Maintenance Magazine 156 – mei 2022
No-brainer in energiebesparing

Producenten van lekdetectie-apparatuur hebben ons de afgelopen jaren tevergeefs bestookt met smeekbedes om alstublieft wat aandacht te hebben voor persluchtlekken. Maar helaas: geen tijd voor reparatie, geen interesse of andere prioriteiten vanuit de directie … er was altijd wel een reden om het niet aan te pakken. De uit de pan swingende energiekosten maken hopelijk een einde aan die lakse houding.


Aquarama trade fair 2024 rectangle