brugsezotekkowphotography64.jpg

MAINTENANCE IN DE KIJKER  
Maintenance Magazine 161 – september 2023
Van afvalwater tot drinkbaar water

Duurzaamheid is ook voor de onderhoudsdiensten één van de sleutelwoorden. Daarbij wordt niet enkel naar energie gekeken, maar ook steeds meer naar water. Zeker voor brouwerijen, waar grondwater in grote volumes de revue passeert in de productie, maakt het een belangrijk deel uit van de ecologische voetafdruk. Brouwerij De Halve Maan uit Brugge bewees met een recente investering dat het anders kan. Het zette in op duurzaamheid met zonnepanelen, een waterzuiveringsinstallatie en energie-efficiënte koeling.

revolution.jpg

MAINTENANCE IN DE KIJKER  
Maintenance Magazine 160 – mei 2023
Onderwaterdrones meid voor veel werk

Het inzetten van robots voor taken onder water is niet nieuw. In het verleden gebeurde dit vooral voor wetenschappelijk onderzoek en voor de inspectie van de belangrijkste onderwaterinfrastructuur. Maar intussen is er een commerciële markt, met betaalbare toestellen, gegroeid, aansluitend bij de algemene marktgroei voor drones.

galloomenen608.jpg

MAINTENANCE IN DE KIJKER  
Maintenance Magazine 159 – maart 2023
Onderhoud 4.0 bij Galloo

Onder invloed van de pertinente duurzaamheidsambities kent de recyclagesector de jongste jaren een ongeziene groei. Ook bij familiebedrijf en wereldspeler Galloo zien ze de volumes en variëteiten stelselmatig stijgen, met als gevolg dat ook het machinepark voor de verwerking van materialen alsmaar uitgebreid en gediversifieerd moet worden. Om vat te krijgen op al die assets investeert het bedrijf onder leiding van technical manager Olivier Courtois in de omslag naar onderhoud 4.0.


Dassy rectangle februari 2024
20210504stasjeroenwillems310.jpg

MAINTENANCE IN DE KIJKER  
Maintenance Magazine 156 – mei 2022
Vijfjarenplan voor onderhoudsdienst

Structuur creëren

mmsoudalagvslds.jpg

MAINTENANCE IN DE KIJKER  
Maintenance Magazine 155 – maart 2022
Preventief, curatief en predictief

Bij Soudal focust de maintenance afdeling op de drie productievestigingen in Turnhout. Plant 1 telt 58 productielijnen die sealants zoals siliconen, acrylaten, en MS polymeren afvullen, meestal in kunststoffen kokers maar ook in folies (worsten) voor de professionele markt. Vorig jaar werden er meer dan 150 miljoen eenheden geproduceerd. In Site 2 worden jaarlijks PU foams in 50 miljoen metalen bussen en canisters verpakt. Deze sprayproducten expanderen in de lucht en zijn bedoeld om te dichten/isoleren maar zijn tegenwoordig ook uitgewerkt voor verlijming van materialen in allerlei sectoren. Site 3 focust op kleinere referenties, vooral lijmen. “Daarnaast proberen we ook andere vestigingen te helpen. Meestal zijn die kleiner qua set-up”, zegt maintenance manager Wim Thys (53) die er drie jaar geleden aan de slag ging.

1transfob098c1137a9d49a49b47cf719edaeff2.jpg

MAINTENANCE IN DE KIJKER  
Maintenance Magazine 152 – juni 2021
Buitengewone kansen voor Belgische maintenance sector

Voor Belgische bedrijven die hun industriële onderhoudsactiviteiten op de Congolese markt willen ontwikkelen, zijn er buitengewone kansen. Ze hebben nog steeds een goede kennis van de Belgische infrastructuur in de Democratische Republiek Congo (DRC). Door van dit voordeel gebruik te maken, kunnen ze tegelijkertijd bijdragen aan duurzame oplossingen voor de ontwikkeling van het land.


easyfairs maintenance rectangle feb/maart 2024