1countroll.jpg

INFRASTRUCTUUR  
Maintenance Magazine 158 – november 2022
Vergeet uw rollen niet in uw onderhoudsplan

Rollen kennen in de industrie meer toepassingen dan louter de transportversie in de rollenbanen, denk maar aan het platwalsen van metalen platen of de productie van papier. In vele gevallen gaat het om kritieke apparatuur in het productieproces. Stilstand voorkomen kan op meerdere manieren. Belgische bedrijven lopen voorop in de innovatie op dat vlak.

istock1211166356.jpg

INFRASTRUCTUUR  
Maintenance Magazine 156 – mei 2022
Hoe uw materialen zo efficiënt mogelijk bewaren?

Heeft u onlangs nog eens een blik geworpen in uw garage of tuinhuis? Houdt u daar nog het overzicht over alles wat er nodig is voor klusjes in huis en de tuin? Het hoeft dan ook niet te verbazen dat in o5nderhoudswerkplaatsen speciale uitgiftsesystemen voor gereedschappen steeds meer hun intrede toe. Gekoppeld aan de nodige software houden ze niet alleen perfect de voorraad bij, maar kan de maintenance manager ook altijd zien waar zijn gereedschappen zich precies bevinden.

droogzettingsluisevergem4.jpg

INFRASTRUCTUUR  
Maintenance Magazine 155 – maart 2022
Evergem zet toon voor predictief onderhoud Vlaamse sluizen

Door veelvuldig gebruik en een aantal schadegevallen was de grote sluis in Evergem toe aan een grondige herstelling. De Vlaamse Waterweg en het Vlaams overheidsdepartement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) maakten van de gelegenheid gebruik om haar uit te rusten met bijkomende sensoren op de sluisdeuren, met het oog op een efficiënter en effectiever onderhoud en beheer in de toekomst.


Aquarama trade fair 2024 rectangle
41.jpg

INFRASTRUCTUUR  
Maintenance Magazine 153 – september 2021
Tunnelbeheer naar een hoger niveau tillen

Tunnels zijn grote, complexe structuren met veel moeilijke uitdagingen inzake onderhoud en incidentpreventie. Monitoring en onderhoudsplanning zijn dan ook ondenkbaar zonder digitalisering. Silvia Gioja, die de leiding heeft over de digitale mapping van alle Vlaamse tunnels, legt uit.