istock1255558142.jpg

VEILIGHEID  
Maintenance Magazine 161 – september 2023
Uw productie hackerproof maken

De strakke scheiding tussen IT en OT van weleer is niet meer. Dat brengt bijzonder veel potentieel om de productie te optimaliseren, maar zet tegelijk de deur openen voor nieuwe risico’s. Cybercriminelen richten hun vizier immers steeds nadrukkelijker op de industrie. De productie wordt gehackt en pas weer vrijgelaten na het betalen van een flinke som losgeld. Een nieuwe realiteit waar geen enkel bedrijf, tot spijt van wie het benijdt, helemaal veilig voor is. Flanders Make bracht op een studienamiddag experten en inzichten samen.

painpbmoppa6foto137.jpg

VEILIGHEID  
Maintenance Magazine 154 – december 2021
Stefaan Verhelst (LANXESS) is Preventieadviseur van het Jaar 2021

Stefaan Verhelst is verkozen tot Preventieadviseur van het Jaar 2021. LANXESS heeft twee productievestigingen in de Antwerpse haven waar onder meer voorproducten voor hightech plastics worden gemaakt. De jury van de Agoria award, die dit jaar al voor de dertiende keer wordt uitgereikt, was vooral onder de indruk van het belang dat LANXESS hecht aan communicatie en samenwerking rond veiligheidsbeheer, zowel intern als met contractoren; en van de digitale en flexibele veiligheidsopleidingen die worden aangeboden.

istock1039705312.jpg

VEILIGHEID  
Maintenance Magazine 154 – december 2021
Hoe de juiste chemische handschoenen uitkiezen?

Medewerkers van maintenancediensten kunnen in aanraking komen met chemicaliën en micro-organismen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Vooral de handen verdienen wat dat betreft de nodige aandacht. Wie zich wil beschermen tegen de potentiële gevaren van chemische stoffen moet vooral kijken naar de permeatie: het doordringen van schadelijke stoffen door de handschoen. We geven u enkele leidraden mee om tot de juiste keuze van handschoen te komen voor uw processen.


Aquarama trade fair 2024 rectangle