fmcarrierrentalsystemsbackbone.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 164 – mei 2024
Carrier Rental Systems ontzorgt Maintenance Manager

Voor HVAC hoeft Carrier – als vooraanstaande fabrikant op wereldvlak – geen introductie meer. Binnen haar totaalservice biedt ze met haar afdeling Carrier Rental Systems een brede waaier aan oplossingen voor tijdelijke installaties voor koeling en verwarming (industrie, tertiair en bij evenementen). In ons land opereert Carrier Rental Systems vanuit Dilbeek. “Carrier heeft een professionele visie op het HVAC-totaalplaatje en is een volwaardige gesprekspartner – met een sterke adviserende rol – voor de Maintenance Manager”, aldus Jori Beukman, sinds eind vorig jaar Sales Manager Rental Benelux bij Carrier.

2_13.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 164 – mei 2024
CorLife™ en METALogic, perfecte basis voor RBI

Een corrosiestudie of een damage mechanism review (DMR) geeft u essentiële kennis over de integriteit van uw installatie door potentiële faalmechanismen in kaart te brengen. Het vormt ook een uitstekende basis om te evolueren naar Risk Based Inspections (RBI). Ineos heeft een eigen standaard uitgewerkt om dit inspectiemanagementsysteem over al zijn vestigingen uit te rollen en best-in-class te zijn in veiligheid. De site in Zandvliet staat daar vandaag al ver in, met dank aan de Corlife™ software en expertise van METALogic. METALogic is een business unit van TÜV AUSTRIA Belgium, een bedrijf dat o.a. ook sterk is op gebied van NDT en inspecties.

insens1.jpg

CONDITIEBEWAKING  
Maintenance Magazine 164 – mei 2024
Belgische oplossing voor predictief onderhoud

Of u nu de Maintenance beurs bezorgt of helemaal afgezakt was naar het noorden van Duitsland voor de Hannover Messe, Insens leek alomtegenwoordig dit voorjaar. Ze gaan de markt op met RED, een oplossing voor predictief onderhoud en energie-optimalisering.


Aquarama trade fair 2024 rectangle
istock961232546.jpg

AANDRIJVING  
Maintenance Magazine 164 – mei 2024
Hoe lagerschade door zwerfstromen vermijden?

Elektromotoren mogen zich de meest toegepaste aandrijving voor een brede waaier aan machines noemen. Om ze nog een tandje zuiniger te schakelen (dan met klassieke ster-driehoek schakelingen), krijgen ze vaak het gezelschap van een frequentieregelaar die zorgde voor een betere toerenregeling. Perfect passend binnen het streven van de industrie om duurzamer te worden. Maar er is een keerzijde aan de medaille. Door de komst van frequentieregelaars is ook het probleem van zwerfstromen toegenomen en dus de kans op schade aan lagers. We gaan dieper in op oplossingen die deze schade helpen voorkomen.

watergroepinstallatieleksensoren135highscaled.jpg

ASSET MANAGEMENT  
Maintenance Magazine 164 – mei 2024
Assetmanagement in het kwadraat: 34.000 km aan leidingen beheren

In 2013 transformeerde de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening tot De Watergroep. Het betekende tegelijk het begin van een ambitieus programma om het aantal waterlekken terug te dringen: LEAKIE. Een traject dat eind vorig jaar bekroond werd met de Asset Performance 4.0 Award. Een gesprek met Cindy Vermeire, directeur Distributie en Toevoer, en Filip Vancoillie, hoofd Asset-en Processmanagement over de uitdagingen en het belang van change management.

wimvancauwenberghe_31.jpg

VOORWOORD  
Maintenance Magazine 164 – mei 2024
Een stuurloos schip

Het tragische ongeluk met het containerschip Dali in Baltimore op 26 maart, na een aanvaring met de Francis Scott Key Bridge, is ongetwijfeld een pijnlijke les in de mogelijke gevolgen van technische storingen en inadequaat onderhoud in de maritieme sector.

lopendebandflessen2.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 163 – maart 2024
Voedselveilig smeertechnisch onderhoud van machines en onderdelen

Net als in elke andere industrie worden in de voedingsmiddelen-industrie smeermiddelen gebruikt. Anders dan in elke andere industrie speelt hier de essentiële vraag: zijn ze voedselveilig?

imagearticlesdtn167.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 163 – maart 2024
CRYSOUND Akoestische Imager: persluchtlekdetectie en meer

Akoestische beeldcamera’s, zoals de CRYSOUND, gaan veel verder dan de eenvoudige detectie van persluchtlekken. Ze breiden hun mogelijkheden uit naar verschillende industriële gassen om de uitdagingen van operationele efficiëntie en milieuverantwoordelijkheid aan te gaan.

22032301ind072_1.jpg

EVENEMENTEN  
Maintenance Magazine 163 – maart 2024
Maintenance + Pumps & Valves

Op 20 en 21 maart opent Antwerp Expo de deuren voor Maintenance en Pumps & Valves. Een tandem die de beste oplossingen voor industrieel onderhoud en de meest recente ontwikkelingen in vloeistof- en gastechnologie samenbrengt onder één dak. En the place to be voor wie wil ontdekken welke slimme en innovatieve technologie kan helpen om uw productie- en onderhoudskosten binnen budget te houden.

azplugvalvefsnefengineeringnetzondertekst.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 163 – maart 2024
Terugdringen ongecontroleerde emissies van vluchtige organische stoffen

AZ Armaturen stelt ISO-FSN-EF voor, ’s werelds eerste plugafsluiter die de hoogste certificatieklasse (AH) haalde volgens de ISO 1 5848-1. Dat betekent dat deze plugafsluiter zelfs met helium als testmedium maximale dichtheid biedt, zelfs zonder opnieuw af te stellen.

istock1132919733.jpg

POMPEN  
Maintenance Magazine 163 – maart 2024
Hoe ervoor zorgen dat pompen efficiënt blijven werken

Pompen vreten energie. Ze zijn wereldwijd goed voor bijna 25% van het energieverbruik van elektromotoren. In bepaalde industriële systemen of waterzuiveringsinstallaties loopt het zelfs op tot 60% van het totale energieverbruik. Alles begint uiteraard met slimme keuzes maken bij aankoop: de juiste pomp voor de juiste toepassing en met oog voor de totale kost in plaats van u blind te staren op de aankoopprijs. Als de pompprestaties en systeemvereisten perfect matchen, leidt dit gemiddeld al tot 20% minder energieverbruik. Maar wat moet u daarna allemaal doen om te zorgen dat uw pomp energie-efficiënt blijft werken?

projectpicturegreenfactoryshutterstock.jpg

ENERGIE  
Maintenance Magazine 163 – maart 2024
Energietransitie in industrie een boost geven

Op een groene, slimme en rechtvaardige manier produceren is een must om tegen 2030 efficiënter energie te verbruiken, zoals Europa voorschrijft. Die energie-efficiëntie moet tegen dan ook in de maakindustrie 32,5% hoger liggen. De grote vraag is hoe onderhoud en assetmanagement bij kunnen dragen aan het realiseren van deze doelstelling. Het Interreg project MORE4Sustainability wil bedrijven in Noordwest-Europa hierbij helpen.

eliarobothvdclixhestill01.jpg

ASSET MANAGEMENT  
Maintenance Magazine 163 – maart 2024
Autonome robot inspecteert Belgisch HVDC conversiestation

Tijdens de jaarlijkse onderhoudsweek is een autonome robot geïnstalleerd in de HVDC-converterhal van Elia in Lixhe. De hal is daarna terug onder spanning gebracht en is de rest van het jaar ontoegankelijk. De robot inspecteert de converterhal nu dag en nacht. De installatie en het gebruik van de robot is het resultaat van twee jaar samenwerking tussen Elia Group, Siemens Energy, Ross Robotics en Nemo Link. Er kwam een uitgebreide onderzoeks- en ontwikkelingsfase bij kijken met heel wat tests in moeilijke werkomstandigheden.

agristo1419261700495339215047174149752n1320x8811.jpg

EVENEMENTEN  
Maintenance Magazine 163 – maart 2024
Verkiezing Technisch Team van het Jaar

Aan beleving geen gebrek op de Maintenance beurs op 20 en 21 maart. De eerste beursdag staat onder meer in het teken van de uitreiking van de award Technisch Team van het Jaar, een organisatie van BEMAS. In Antwerpen dingen

wimvancauwenberghe_30.jpg

VOORWOORD  
Maintenance Magazine 163 – maart 2024
Actie!

In een wereld waar de Belgische industrie geconfronteerd wordt met een scala aan uitdagingen, van stijgende energiekosten tot internationale concurrentie, is het van cruciaal belang dat wij, de technische professionals, onze blik richten op de toekomst.

crysoundarticleimage1.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 162 – december 2023
Een revolutie in industriële inspecties met de CRYSOUND Akoestische Imager

Bij industriële inspecties zijn precisie, aanpassingsvermogen en wendbaarheid factoren die altijd samen moeten worden overwogen. Daarom heeft SDT Ultrasound Solutions een nieuwe toevoeging aan zijn productassortiment geïntroduceerd, met een breed scala aan functies die perfect aan deze behoeften voldoen. De CRYSOUND Akoestische Imager is een apparaat dat de manier verandert waarop we persluchtlekken, gaslekken, gedeeltelijke ontladingen opsporen en cruciale assets onderhouden in veeleisende industriële omgevingen.

accupocket150.jpg

IN THE FIELD  
Maintenance Magazine 162 – december 2023
Batterijen sleutel tot draagbare lasoplossingen

Laswerken zijn geen evidentie voor een onderhoudsploeg. Als de te herstellen asset zich midden in de productie bevindt, kan u wel nog rekenen op elektriciteit. Maar hoe verder in the field, hoe minder een stroomnetwerk een evidentie is. Een zware generator meesleuren dan maar? De laatste jaren neemt de vraag naar lasmachines op batterijen toe. Die beantwoorden beter aan de definitie van draagbaar lichtgewicht. Ook op de afgelopen Schweissen & Schneiden werd uitgepakt met een nieuw model.

engineermanusingdigitaltabletfactorywithgenerativeai.jpg

DIGITALISERING  
Maintenance Magazine 162 – december 2023
Verloopt uw onderhoud al digitaal?

Digitalisering kost tijd en vraagt om een gedegen plan van aanpak. Het implementeren van digitale technieken blijft immers bij veel bedrijven hangen in de pilootfase. Zoveel blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse en Belgische advieskantoren Mainnovation en PwC bij 127 bedrijven in vier Europese landen, waaronder België, en in Zuid-Afrika.

manwithoptime.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 162 – december 2023
Eenvoudige oplossing om je pompen draaiende te houden

De draadloze conditiebewakingsoplossing OPTIME van Schaeffler heeft het Italiaanse MEMC Electronic Materials jaarlijks ongeveer 78.000 euro bespaard. Hoe? Door ongeplande stilstand van de kritische vacuümzuigerpompen te voorkomen. De eenvoudig schaalbare conditiebewakingsoplossing, met de mogelijkheid voor vroegtijdige detectie van storingen, heeft zich dus meer dan bewezen.

fcn2113.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 162 – december 2023
Industriële elektronica snel en efficiënt herstellen

Dinsdagavond, 17.15 u. Een drive valt uit en brengt heel uw productielijn tot stilstand. U contacteert de leverancier die een ombouw voorstelt. Een oplossing die geld kost, maar vooral veel te lang zou duren. U zoekt iemand die u snel uit de nood kan helpen. Uw volgende telefoontje gaat dan ook naar ABC Industrial Parts, al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in service op industriële elektronica. Ze hebben een grote voorraad aan ‘obsolete’ onderdelen op stock, maar ze herstellen ook industriële elektronica tot op componentniveau.

wimvancauwenberghe_29.jpg

VOORWOORD  
Maintenance Magazine 162 – december 2023
Een sprong in het duister

Begin november werd in het bijzijn van premier De Croo de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK CEN), Ansaldo Nucleare, ENEA, RATEN en Westinghouse Electric Company. Bedoeling is om een nieuw type loodgekoelde kleine modulaire reactor (SMR-LFR) te ontwikkelen als een duurzame vorm van kernenergie.