4_3.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 157 – september 2022
BTN maakt makkelijker onderhoud van luchtbehandelingscentrales mogelijk dankzij warmtewisselaars op maat

Met een gemiddelde levensduur van 20 jaar leveren warmtewisselaars een comfortabel gebruiksgenot, uitgaande weliswaar van een hoge kwaliteit bij de fabricage. De moeilijkheden ontstaan echter wanneer vervanging nodig is: hoe een oud model na ettelijke jaren vervangen, zonder echter afbreuk te doen aan de kwaliteitsnormen van vandaag?

mceupsmmsalicruraffin.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 157 – september 2022
Maintenance-markt voor UPS-systemen en batterijen groeit

Sinds 2012 is MCE UPS officieel distributeur in ons land van de UPS-systemen van de Catalaanse fabrikant Salicru. Het Evergemse bedrijf werd in ’92 opgericht door Roger Aers. “Het besef dat maintenance bij UPS-systemen cruciaal is, groeit. Veel hangt af van de automatiseringsgraad en van de veiligheid van de productieomgeving. Bepaalde UPS-systemen (zoals de Salicru Adapt II-reeks) zijn quasi onderhoudsvrij. Het ‘single point of failure’ bij een UPS-systeem is de batterij. Vooral het onderhoud ervan is een sterk groeiende markt”, aldus zoon Kurt Aers, zaakvoerder van MCE UPS.

mm157guaranteed2robotsopraillds.jpg

OMSLAGVERHAAL  
Maintenance Magazine 157 – september 2022
3D-printen met metaaldraad

De Gentse start-up Guaranteed biedt twee verschillende 3D-print booglasprocessen aan voor herstel én productie van grotere en kleinere metalen componenten: MIG/MAG-lassen voor koolstofstaal en rvs én plasmalassen voor titaan, aluminium, inconel … Daarmee mikt het niet alleen op de staalindustrie en de transportsector maar ook op olie en gas en zelfs aerospace.


Machineering 2023
mm157034vanmeeuwen.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 157 – september 2022
Samen sterk met milieuvriendelijke smeermiddelen

PANOLIN en Van Meeuwen Lubrication startten vorig jaar zomer de samenwerking voor een bredere inzet van biologisch afbreekbare smeermiddelen in de grond-, weg-en waterbouw, de agricultuur, grondverzet, de groenvoorziening en de marine- en offshore-sector. En niet voor niets. Door de steeds strengere regelgeving is er steeds meer vraag naar biologisch afbreekbare smeermiddelen. Zeker omdat er nu milieuvriendelijke smeermiddelen zijn die beter presteren dan de gangbare.

wimvancauwenberghe_24.jpg

VOORWOORD  
Maintenance Magazine 157 – september 2022
Onderhoud in tijden van oorlogseconomie

De oorlog in Oekraïne en de daarmee gepaarde energiecrisis blijven de voorpagina’s beheersen. Op het moment dat ik dit voorwoord schrijf, duidt alles er op dat het gewapende conflict nog lang zal aanslepen. En zoals vaak, speelt onderhoud een grote rol. Zo kopte Newsweek dat duizenden militaire voertuigen niet hersteld geraken. Ukrinform berichtte over heel wat problemen met de onderhoudslogistiek en beschikbaarheid van wisselstukken en technici.

salesforcedigitalskills.jpg

HUMAN RESOURCES  
Maintenance Magazine 156 – mei 2022
Hoe stomen we werknemers klaar voor een geavanceerde digitale toekomst?

Corona boostte de digitalisering in bedrijven. Die digitale winst mag niet verloren gaan. We blijven graag op een hybride manier werken, deels thuis en deels op kantoor. Terwijl bedrijven manieren zoeken om zich in die zin te herorganiseren, staan ze voor een andere uitdaging: een aanhoudende vraag naar digitale skills. Meer dan ooit moeten ze investeren in digitale opleidingen om hun personeel klaar te stomen voor de toekomst. Recent onderzoek van technologiebedrijf Salesforce bevestigt dat. Het toont dat 66% van de Belgen gelooft die skills binnen vijf jaar nodig te hebben voor de job, maar weet niet altijd welke dat zijn en hoe zich hierin te bekwamen.


GMTN beurs rectangle maart 2023
uaslinkedin1211a.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 156 – mei 2022
Vijf redenen die van SDT340 en UAS3 de meest innovatieve oplossing voor predictief onderhoud maken

SDT Ultrasound Solutions biedt oplossingen die zijn afgestemd op de behoeften van elke toepassing, zonder de gebruiker te misleiden. Ze stellen de gebruiker in staat de gezondheid van zijn apparatuur beter te begrijpen, te anticiperen op storingen en de betrouwbaarheid ervan te optimaliseren.

dsc71001.jpg

ENERGIE  
Maintenance Magazine 156 – mei 2022
Veiligheid en beschikbaarheid 24/7

Een veilige productie, continuïteit en procesefficiëntie qua energieverbruik en duurzaamheid. Op deze onderwerpen ligt sterk de nadruk bij zinkfabriek Nyrstar in Budel. De technische dienst van Nyrstar werkt nauw samen met de experts van ‘preferred supplier’ Elsto Services om zo bij te dragen aan een stabiel productieproces. De relatie van Nyrstar en Elsto dateert al van de 70-er jaren. Door jarenlang kennis en ervaring over dit productieproces te delen kunnen ongeplande productiestilstanden succesvol worden afgewend.

webbookazinespeed20212406v15.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEK  
Maintenance Magazine 156 – mei 2022
Accuraat meten van omwentelsnelheid met contactloze snelheidssensoren

Met behulp van snelheidsmetingen kunnen roterende machines worden aangestuurd, gemonitord en bewaakt. In een eerste deel rond snelheidsmetingen (Maintenance Magazine 155) gingen we dieper in op wat je er allemaal mee kan en wat je ervoor nodig hebt. In deel twee verleggen we de focus naar wat nu precies overtoeren kan veroorzaken. Want dit moet ten alle koste vermeden. Zelfs de kleinste gradatie van overtoeren kan tot mechanische belasting leiden die roterende onderdelen kan vervormen. Bij ergere gevallen kunnen de uiteinden van de bladen zelfs tegen de behuizing gaan aanschuren. Worst case scenario komen de turbinebladen los en penetreren machineonderdelen de behuizing. Maar overtoeren kunnen evengoed voorkomen bij pompen, compressoren … Dit artikel beschrijft de meest voorkomende oorzaken.

istock1211166356.jpg

INFRASTRUCTUUR  
Maintenance Magazine 156 – mei 2022
Hoe uw materialen zo efficiënt mogelijk bewaren?

Heeft u onlangs nog eens een blik geworpen in uw garage of tuinhuis? Houdt u daar nog het overzicht over alles wat er nodig is voor klusjes in huis en de tuin? Het hoeft dan ook niet te verbazen dat in o5nderhoudswerkplaatsen speciale uitgiftsesystemen voor gereedschappen steeds meer hun intrede toe. Gekoppeld aan de nodige software houden ze niet alleen perfect de voorraad bij, maar kan de maintenance manager ook altijd zien waar zijn gereedschappen zich precies bevinden.

20210504stasjeroenwillems310.jpg

MAINTENANCE IN DE KIJKER  
Maintenance Magazine 156 – mei 2022
Vijfjarenplan voor onderhoudsdienst

Structuur creëren

solangetastenoye_11.jpg

COLUMN  
Maintenance Magazine 156 – mei 2022
Een onderhoudscontract afsluiten

U wenst beroep te doen op een onderhoudsfirma voor het onderhoud van bepaalde machines en materiaal. Waar moet u op letten?