safetybrandwacht.jpg

VACATECH  
Maintenance Magazine 154 – december 2021
“Onbekend is onbemind, maar o zo noodzakelijk”

In petrochemische en chemische bedrijven mag geen job uitgevoerd worden zonder bijstand van een brand- en veiligheidswacht. Nochtans zijn ze erg dun bezaaid. Uitzendbedrijf Trixxo heeft nog tot eind 2022 om in totaal 470 brand- en veiligheidswachten aan de slag te krijgen in de havens van Antwerpen, Sittard-Geleen, Goes en Rotterdam.

12536155dann.jpg

EVENEMENTEN  
Maintenance Magazine 154 – december 2021
Asset Performance: maintenance de dag na morgen

Eind oktober stond het Flanders Meeting & Convention Center in Antwerpen volledig in het teken van nieuwe 4.0-technologieën die onderhoud naar het volgende niveau kunnen brengen. De Asset Performance 4.0 congres bood bezoekers, reëel en virtueel, de kans om te ontdekken welke mogelijkheden de vierde industriële revolutie aanreikt op het gebied van onderhoud, betrouwbaarheid en conditiebewaking. Het hoogtepunt van deze driedaagse vormde de Asset Performance Awards, waar interessante sprekers hun visie op de sector gaven, maar waar u ook kon ontdekken welke toegevoegde waarde dit alles in de praktijk kan brengen. Want de finalisten die hebben digitalisering al omarmd.

solangetastenoye_9.jpg

COLUMN  
Maintenance Magazine 154 – december 2021
Problemen met machinesoftware: wie is er aansprakelijk?

Computergestuurde machines zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Draait en functioneert alles naar behoren, dan is er geen probleem, maar wat indien de techniek het laat afweten? Kunt u de leverancier van de software aansprakelijk stellen voor uw schade?

painpbmoppa6foto137.jpg

VEILIGHEID  
Maintenance Magazine 154 – december 2021
Stefaan Verhelst (LANXESS) is Preventieadviseur van het Jaar 2021

Stefaan Verhelst is verkozen tot Preventieadviseur van het Jaar 2021. LANXESS heeft twee productievestigingen in de Antwerpse haven waar onder meer voorproducten voor hightech plastics worden gemaakt. De jury van de Agoria award, die dit jaar al voor de dertiende keer wordt uitgereikt, was vooral onder de indruk van het belang dat LANXESS hecht aan communicatie en samenwerking rond veiligheidsbeheer, zowel intern als met contractoren; en van de digitale en flexibele veiligheidsopleidingen die worden aangeboden.

5d52b699813c0052ba1c91d0fieldtechnician.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 154 – december 2021
360° zicht op je assets en hun gezondheid

Gomocha staat voor go mobile change. Het vat meteen de ambitie van het bedrijf samen om klanten te ondersteunen bij het digitaliseren van field services. Met zijn FMP360 platform hoeven gebruikers niet over programmeerskills te beschikken om zicht te krijgen op hun assets, hun prestaties en wanneer onderhoudstaken nodig zijn. Een oplossing die bedrijven in staat stelt om klein te beginnen en op te schalen op hun eigen tempo.

istock1296963885.jpg

DIGITALISERING  
Maintenance Magazine 154 – december 2021
Hoe de juiste software kiezen om uw assets te beheren?

We leven in een digitale wereld waarin technologie sneller evolueert dan ooit. Dat biedt opportuniteiten om uw onderhoudswerkzaamheden te laten evolueren van brandjes plussen naar betrouwbaar voorspellen wanneer een asset gaat uitvallen. Maar ook uitdagingen? Want hoe moet je door al die softwarebomen het bos blijven zien?

610023besafety54midblaredact02.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 154 – december 2021
Veilige schoenen op de werkvloer

Veiligheidsschoenen zijn belangrijk op de werkvloer. We mochten de schoen Haix Black Eagle Safety 54 Mid uittesten. De schoen heeft alvast een hoog draagcomfort.

istock1039705312.jpg

VEILIGHEID  
Maintenance Magazine 154 – december 2021
Hoe de juiste chemische handschoenen uitkiezen?

Medewerkers van maintenancediensten kunnen in aanraking komen met chemicaliën en micro-organismen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Vooral de handen verdienen wat dat betreft de nodige aandacht. Wie zich wil beschermen tegen de potentiële gevaren van chemische stoffen moet vooral kijken naar de permeatie: het doordringen van schadelijke stoffen door de handschoen. We geven u enkele leidraden mee om tot de juiste keuze van handschoen te komen voor uw processen.

mm154vanmeeuwenprestaties.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 154 – december 2021
Met biologisch afbreekbare smeermiddelen werken aan een duurzame industrie

Sinds kort gaat Van Meeuwen Lubrication op de Nederlandse en Vlaamse markt in zee met de Zwitserse smeermiddelenspecialist PANOLIN. In het kader van hun duurzame visie geloven beide familiebedrijven sterk in high performance biologisch afbreekbare smeermiddelen. Door deze samenwerking kan het bedrijf uit het Nederlandse Weesp tal van nieuwe markten aanboren.

eco1.jpg

SMEREN  
Maintenance Magazine 154 – december 2021
Omschakeling naar ecologische smeermiddelen niet altijd evident

Bedrijven zijn steeds meer op zoek naar ecologische alternatieven voor vervuilende processen. In onze sector wordt dan vooral naar de smering gekeken. Kunnen we daar zo maar overstappen op ecologische alternatieven?

bwtaqathermmpbuizen.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 154 – december 2021
Kwaliteit van het CV-water garanderen

De waterkwaliteit in een cv-installatie is van doorslaggevend belang voor een goede werking. Bevat dit water te veel kalk, dan zal er zich aanslag vormen, wat tot rendementsverlies en verstoppingen kan leiden. Ook het zoutgehalte, uitgedrukt in geleidbaarheid, is een miskend aspect. Hoe hoger de geleidbaarheid, hoe sneller corrosieprocessen zullen plaatsvinden. Men gebruikt dus best niet zomaar water van de kraan om een installatie te vullen. Een voorafgaande behandeling is noodzakelijk. Waterbehandelingspecialist BWT heeft daarvoor een oplossing: een mobiel toestel voor omgekeerde osmose.

bemasrepairteens9.jpg

OMSLAGVERHAAL  
Maintenance Magazine 154 – december 2021
Zestien tieners sleutelen aan pompen bij Vandemoortele

De ene tiener brengt zijn woensdagnamiddag door in de muziekles of op de voetbaltraining, de andere buigt zich over een centrifugaalpomp op de maintenance afdeling van een van Vlaanderens belangrijkste voedingsfabrieken. Althans, dat was het geval op 6 oktober jongstleden. In het kader van Repair Teens waren zestien jongeren, tussen 12 en 14 jaar oud, die dag te gast bij Vandemoortele in Izegem.