moteurecevelavariateurintegre_1.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 154 – december 2021
Nul onderhoud, utopie of realiteit?

In de vorige nummers van Maintenance Magazine, hebben we het met Marelli gehad over de markteisen voor ventilatoren en de alternatieven ter vervanging van de bestaande ventilatoren. In dit nummer richten we ons vooral op het onderhoud van Evel HVLS luchtverdelers. En of het mogelijk is dit te herleiden tot een minimum, een minimum minimorum of zelfs tot ‘nul’?

5d52b699813c0052ba1c91d0fieldtechnician.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 154 – december 2021
360° zicht op je assets en hun gezondheid

Gomocha staat voor go mobile change. Het vat meteen de ambitie van het bedrijf samen om klanten te ondersteunen bij het digitaliseren van field services. Met zijn FMP360 platform hoeven gebruikers niet over programmeerskills te beschikken om zicht te krijgen op hun assets, hun prestaties en wanneer onderhoudstaken nodig zijn. Een oplossing die bedrijven in staat stelt om klein te beginnen en op te schalen op hun eigen tempo.

610023besafety54midblaredact02.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 154 – december 2021
Veilige schoenen op de werkvloer

Veiligheidsschoenen zijn belangrijk op de werkvloer. We mochten de schoen Haix Black Eagle Safety 54 Mid uittesten. De schoen heeft alvast een hoog draagcomfort.

mm154vanmeeuwenprestaties.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 154 – december 2021
Met biologisch afbreekbare smeermiddelen werken aan een duurzame industrie

Sinds kort gaat Van Meeuwen Lubrication op de Nederlandse en Vlaamse markt in zee met de Zwitserse smeermiddelenspecialist PANOLIN. In het kader van hun duurzame visie geloven beide familiebedrijven sterk in high performance biologisch afbreekbare smeermiddelen. Door deze samenwerking kan het bedrijf uit het Nederlandse Weesp tal van nieuwe markten aanboren.

bwtaqathermmpbuizen.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 154 – december 2021
Kwaliteit van het CV-water garanderen

De waterkwaliteit in een cv-installatie is van doorslaggevend belang voor een goede werking. Bevat dit water te veel kalk, dan zal er zich aanslag vormen, wat tot rendementsverlies en verstoppingen kan leiden. Ook het zoutgehalte, uitgedrukt in geleidbaarheid, is een miskend aspect. Hoe hoger de geleidbaarheid, hoe sneller corrosieprocessen zullen plaatsvinden. Men gebruikt dus best niet zomaar water van de kraan om een installatie te vullen. Een voorafgaande behandeling is noodzakelijk. Waterbehandelingspecialist BWT heeft daarvoor een oplossing: een mobiel toestel voor omgekeerde osmose.

eyecatcher_1.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 153 – september 2021
Asaarding voor ‘True Inverter-Ready’ motoren

Door stijgende energiekosten neemt het gebruik van frequentieregelaars (VFD’s) toe. Het regelen van de snelheid en het draaimoment van de motor zorgen immers voor een groene energiebesparing. Een kostenbesparende investering dus. Maar om echt ‘groen’ te zijn, moet een technologie ook duurzaam zijn. De spanning die door VFD’s op motorassen wordt opgewekt, kan motorlagers beschadigen, de levensduur van de motor verkorten en de betrouwbaarheid van het systeem verminderen. Om dure reparaties te voorkomen is een kosteneffectieve as-aardingsmethode van essentieel belang.

mm153partnerinfohowdenmpherwikkelen.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 153 – september 2021
Howden biedt nieuwe opportuniteiten voor Maintenance Partners

Sinds kort maakt Maintenance Partners uit Zwijndrecht deel uit van de Schotse groep Howden. “Hun visie matchte met onze strategie om in elke petroleumhub een eigen vestiging te hebben, zodat we onze klanten lokaal kunnen servicen. De complexere opdrachten voeren we in onze centrale werkplaats uit”, aldus Wim Schelfaut, CEO van Howden Maintenance Partners.

referenzformteiledruckluftringleitunghallesffimg57586.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 153 – september 2021
Universele koppeling

Met de Straub universele koppelingen biedt Nicoll een oplossing voor een brede waaier van installatietypes. Deze koppelingen zijn niet alleen gemakkelijk te monteren, ze zijn ook geschikt voor diverse buismaterialen en bieden ook in moeilijke omstandigheden een veilige verbinding.

aq2019hoofdbeeld2.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 152 – juni 2021
Aquarama Trade Fair, opnieuw volgens origineel recept

Een goed recept hoef je niet te veranderen. Vanuit die overtuiging wordt de Aquarama Trade Fair al sinds 2005 in de Brabanthal in Leuven georganiseerd. Met één uitzondering weliswaar, want voor de vijftiende editie zag de organisatie zich vorig jaar genoodzaakt een virtueel alternatief aan te bieden. “Een eenmalige toegeving”, postuleert Katja Wijffels van FCO Media. “Dit jaar zal er opnieuw een fysieke beurs plaatsvinden.” Afspraak op 30 september in de Brabanthal.

colruyt170machinepark37814.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 152 – juni 2021
Colruyt Group Technics gaat voor assetbeheer

“We implementeren een proces om de hele levenscyclus van onze assets te bewaken en te beheren”, zegt afdelingshoofd Machinepark bij Colruyt Group Technics Brecht Kestemont. “We willen van ‘maintenance’ naar ‘assetbeheer’ opschuiven”, vult Reliability & Maintenance Engineer Mathias Rijk aan. “We streven naar een betrouwbare installatie aan de best mogelijke kost”, besluit Reliability & Maintenance Engineer Joeri Debontridder.

schaeffleroptimevisualiseert.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 151 – april 2021
Met de bekroonde CM-oplossing OPTIME van Schaeffler

Schaeffler’s nieuwe Condition Monitoring oplossing, OPTIME, biedt bijzondere voordelen ten opzichte van alternatieve conditiebewakingssystemen. De installatie van de app is eenvoudig en vereist geen specialistische expertise. De diagnose van de machine wordt onmiddellijk weergegeven, zodat de onderhoudsmonteurs meteen kunnen zien waar ze moeten zijn.

ventilateurscentrifugesaaccouplementelastiquecompletementinsonorisesvoluteetmoteur.jpg

PARTNERINFO  
Maintenance Magazine 150 – november 2020
Marelli, honderd jaar innovatie

De firma MARELLI is al een eeuw aanwezig in België. Ze is gespecialiseerd in het aanbieden van ventilatieoplossingen op maat voor industriële klanten. De klanten kunnen opgedeeld worden in vier grote groepen met elk hun eigen verwachtingen en bijzonderheden: integratoren, studiebureaus, eindklanten en onderhoudsbedrijven. Deze laatste groep staat vaak voor het probleem een bestaande ventilator te moeten vervangen na een storing of een defect. De ‘selectieprocedure’ die op het eerste gezicht eenvoudig en snel is, kan uiteindelijk echter complexer uitvallen dan verwacht.