engineermanusingdigitaltabletfactorywithgenerativeai.jpg

DIGITALISERING  
Maintenance Magazine 162 – december 2023
Verloopt uw onderhoud al digitaal?

Digitalisering kost tijd en vraagt om een gedegen plan van aanpak. Het implementeren van digitale technieken blijft immers bij veel bedrijven hangen in de pilootfase. Zoveel blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse en Belgische advieskantoren Mainnovation en PwC bij 127 bedrijven in vier Europese landen, waaronder België, en in Zuid-Afrika.

getacs410hasreliableconnectivityandsafetyforutilityfieldwork.jpg

DIGITALISERING  
Maintenance Magazine 158 – november 2022
Hoe robuuste technologie de toekomst van buitendiensten beïnvloedt

Technologie brengt momenteel een krachtige revolutie teweeg in de buitendienst, die de manier waarop wereldwijd werkzaamheden worden uitgevoerd fundamenteel verandert. Terwijl traditionele ‘pen en papier’ processen steeds meer gedigitaliseerd worden, rusten steeds meer organisaties hun buitendienstteams uit met veelzijdige mobiele apparaten waarmee ze snel essentiële taken kunnen uitvoeren vanaf iedere locatie. Uit een recent onderzoek van Statista blijkt zelfs dat 76% van de buitendienstleveranciers hun operationele strategieën richten op mobiele apparaten. Daarnaast beschouwt 80% van de technici en ingenieurs in de buitendienst ze als essentieel voor hun werk. Getac heeft onlangs samen met Statista onderzocht hoe mobiele apparaten worden ingezet om buitendienstwerkzaamheden te stroomlijnen, en waarom een groeiend aantal organisaties bij de keuze van de beste apparaten de voorkeur geeft aan robuuste technologie. Hieronder worden enkele van de belangrijkste bevindingen uiteengezet.

istock1296963885.jpg

DIGITALISERING  
Maintenance Magazine 154 – december 2021
Hoe de juiste software kiezen om uw assets te beheren?

We leven in een digitale wereld waarin technologie sneller evolueert dan ooit. Dat biedt opportuniteiten om uw onderhoudswerkzaamheden te laten evolueren van brandjes plussen naar betrouwbaar voorspellen wanneer een asset gaat uitvallen. Maar ook uitdagingen? Want hoe moet je door al die softwarebomen het bos blijven zien?


easyfairs maintenance rectangle feb/maart 2024
istock1263390703.jpg

DIGITALISERING  
Maintenance Magazine 153 – september 2021
Industrie 4.0 vraagt om compatibiliteit en dus standaardisering

Digitalisering heeft een tandje hoger geschakeld, zeker in industriële omgevingen. Er komen elke dag nieuwe oplossingen bij om producties veiliger en flexibeler te laten draaien. Standaarden zijn in deze context echter belangrijker dan ooit. Die moeten zorgen voor een continue stroom van data van helemaal op de vloer tot boven de wolken en omgekeerd. Standaarden verzekeren immers de comptabiliteit die nodig is om efficiënt te kunnen werken en producties sneller aan te passen aan nieuwe oplossingen in de markt. En ook maintenance professionals profiteren ervan.

4_2.jpg

DIGITALISERING  
Maintenance Magazine 153 – september 2021
Onzichtbare cybervijand vereist getrapte bescherming

De zwakste schakel in cyberveiligheid is niet de ontoereikende technologie, wel menselijk falen. We lijsten voor u even de meest frequente misverstanden en fouten op en leggen de focus vervolgens op onze activiteiten. Er blijkt nog heel veel ruimte voor verbetering.

rittalaffligemmmbrouwerijzaal.jpg

DIGITALISERING  
Maintenance Magazine 152 – juni 2021
IT-infrastructuur ruimte-onafhankelijk koelen in een brouwerij

Ook in de brouwerijsector wint ICT verder aan belang. Zo investeert Brouwerijen Alken-Maes nv in zijn infrastructuur door het uitbouwen van serverlokalen in de brouwerijen waar dit mogelijk is. En indien er hiervoor onvoldoende vrije ruimte voor handen is – zoals in Opwijk het geval was – wordt een ruimte-onafhankelijke oplossing gezocht. Ook al zijn het gedissipeerde vermogen en de opwarming er relatief laag, de data-infrastructuur moet er gekoeld en onderhouden worden. Simac ICT België en de IT-afdeling van Rittal werkten hiervoor samen een oplossing op maat uit.


Dassy rectangle februari 2024