istock1296963885.jpg

DIGITALISERING  
Maintenance Magazine 154 – december 2021
Hoe de juiste software kiezen om uw assets te beheren?

We leven in een digitale wereld waarin technologie sneller evolueert dan ooit. Dat biedt opportuniteiten om uw onderhoudswerkzaamheden te laten evolueren van brandjes plussen naar betrouwbaar voorspellen wanneer een asset gaat uitvallen. Maar ook uitdagingen? Want hoe moet je door al die softwarebomen het bos blijven zien?

istock1263390703.jpg

DIGITALISERING  
Maintenance Magazine 153 – september 2021
Industrie 4.0 vraagt om compatibiliteit en dus standaardisering

Digitalisering heeft een tandje hoger geschakeld, zeker in industriële omgevingen. Er komen elke dag nieuwe oplossingen bij om producties veiliger en flexibeler te laten draaien. Standaarden zijn in deze context echter belangrijker dan ooit. Die moeten zorgen voor een continue stroom van data van helemaal op de vloer tot boven de wolken en omgekeerd. Standaarden verzekeren immers de comptabiliteit die nodig is om efficiënt te kunnen werken en producties sneller aan te passen aan nieuwe oplossingen in de markt. En ook maintenance professionals profiteren ervan.

4_2.jpg

DIGITALISERING  
Maintenance Magazine 153 – september 2021
Onzichtbare cybervijand vereist getrapte bescherming

De zwakste schakel in cyberveiligheid is niet de ontoereikende technologie, wel menselijk falen. We lijsten voor u even de meest frequente misverstanden en fouten op en leggen de focus vervolgens op onze activiteiten. Er blijkt nog heel veel ruimte voor verbetering.

rittalaffligemmmbrouwerijzaal.jpg

DIGITALISERING  
Maintenance Magazine 152 – juni 2021
IT-infrastructuur ruimte-onafhankelijk koelen in een brouwerij

Ook in de brouwerijsector wint ICT verder aan belang. Zo investeert Brouwerijen Alken-Maes nv in zijn infrastructuur door het uitbouwen van serverlokalen in de brouwerijen waar dit mogelijk is. En indien er hiervoor onvoldoende vrije ruimte voor handen is – zoals in Opwijk het geval was – wordt een ruimte-onafhankelijke oplossing gezocht. Ook al zijn het gedissipeerde vermogen en de opwarming er relatief laag, de data-infrastructuur moet er gekoeld en onderhouden worden. Simac ICT België en de IT-afdeling van Rittal werkten hiervoor samen een oplossing op maat uit.