fieldtechnicianatwork.jpg

CONDITIEBEWAKING  
Maintenance Magazine 158 – november 2022
Kostoptimalisering bij conditiebewaking

Evolueren van preventief naar predictief onderhoud betekent flinke stappen kunnen zetten in het efficiënt aanwenden van tijd, mensen en middelen. Maar de overgang naar dergelijke systemen is niet altijd zo evident. Atlas Copco en Core Lab VCCM namen de proef op de som in hoeverre deze principes op een rendabele manier geïntegreerd konden worden om persluchtinstallaties bij klanten te onderhouden. Tijdens het Heurisko event van Flanders Make eerder dit jaar gaven ze de belangrijkste bevindingen mee.

pm44191.jpg

CONDITIEBEWAKING  
Maintenance Magazine 153 – september 2021
Conditiebewaking voor kabels en kabelrupsen

Heeft u al eens geteld hoeveel kilometers kabel er bij u door de productie lopen? Het wordt snel een flinke optelsom als u bedenkt hoe ze machines en installaties voeden met energie en laten communiceren met andere machines en systemen. Ze vormen een cruciale schakel om uw productie draaiende te houden en verdienen dan ook de nodige aandacht. Dat kan vandaag zelfs automatisch. Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar om conditiebewaking voor kabels op het getouw te zetten.

sdtultrasoon2.jpg

CONDITIEBEWAKING  
Maintenance Magazine 152 – juni 2021
Ultrasone conditiebewaking voorkomt lange machinestops

Industriële en ambachtelijke bedrijven doen almaar meer aan conditiebewaking binnen de onderhoudsprocedures van hun machinepark. Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van meetapparatuur voor ultrageluiden. De kost, de eenvoud in gebruik en de veelzijdigheid van deze technologie zijn enorme troeven.


Aquarama trade fair 2024 rectangle