mm139018maintenanceplatformniessmitluc.jpg

COLUMN  
Maintenance Magazine 139 – februari 2018
De menselijke factor in maintenance

In de vorige editie van Engineeringnet – Maintenance Magazine, de Trendwatch 2018, kon u lezen over een samenwerkingsplatform van enkele bedrijven in de onderhoudssector. De ambitie reikt ver en heeft tot doel samen te werken aan beter en

mm1390xxgalvanischecorrosie.jpg

COLUMN  
Maintenance Magazine 139 – februari 2018
Verdampers in de voedingsindustrie (deel 2)

In deze editie gaat Frank Moerman na hoe slechte hygiënepraktijken de verdamper tot bron van contaminatie kunnen maken. (*)

solange.jpg

COLUMN  
Maintenance Magazine 139 – februari 2018
Europa regelt de privacy

De General Data Protection Regulation (GDPR) -in het Nederlands de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)- gaat om de bescherming van persoonsgegevens. Die is voortaan Europees geregeld.


Hoe groen is ons blad
lucdesmetlookstraight41.jpg

COLUMN  
Maintenance Magazine 139 – februari 2018
Asbest in ’t Stad

Mijn kapper is een nauwgezet man. Hij scheert, knipt, kamt en… Hij heeft ogen en oren. Hij kijkt en luistert. Niet alleen naar zijn klanten. Hij ziet ook dingen, buiten, voorbij het raam van zijn kapsalon. Enkele maanden geleden waren er werken

en139015orkest.jpg

COLUMN  
07/02/2018
Samenwerkingsplatform maintenance voorgesteld – column

Het succes van organisaties en bedrijven is afhankelijk van ‘het orkest’ tussen processen, mensen, systemen en data. Om bedrijven, die Asset Performance groot schrijven, maximaal te ondersteunen, sloeg een groep ondernemers de handen in elkaar.

guojunzhufoto.jpg

COLUMN  
Maintenance Magazine 138 – december 2017
Asset performancemanagement in ISO 55001 (deel 2)

In zijn tweede bijdrage over ISO 55001 gaat Guojun Zhu in op asset performancemanagement, een van de belangrijkste aspecten in de norm. Het betreft immers de prestaties van assets en assetmanagementactiviteiten, continue verbetering en innovatie.


technische mensen nodig
solangetastenoye.jpg

COLUMN  
Maintenance Magazine 138 – december 2017
Ons Arbeidsrecht aangepast! (deel 2)

In de vorige bijdrage hadden we het over een paar recente aanpassingen aan ons Arbeidsrecht. Hier gaan we na hoe de wetgever de materie rond de glijdende uurroosters en het occasioneel telewerk aanpaste.

ericrensen.jpg

COLUMN  
Maintenance Magazine 138 – december 2017
Troubadours en adviseurs

Het woord troubadour is afgeleid van het Occitaanse woord “trobar”, dat ‘vinden’ of ‘bedenken’ betekent. Adviseurs hebben wel wat weg van troubadours. Troubadours trokken van plek naar plek. En overal leerden ze nieuwe liederen, nieuwe