IN THE FIELD  
Maintenance Magazine 138 – december 2017

Technische revolutie voor de maintenance van de Brusselse bussen

De Brusselse MIVB telt zo’n 700 bussen die elke dag enkele honderdduizenden klanten vervoeren. Per jaar rijden ze bijna 25 miljoen km. Deze diesels, aangeschaft bij Jonckheere (nu VDL), Van Hool en Mercedes zijn drie tot 20 jaar oud en van verschillende types. De MIVB heeft vijf aanbestedingen uitstaan voor 145 nieuwe hybride en elektrische bussen. Die zullen een deel van de oudste bussen vervangen maar het bestaande park ook aanvullen. “De grote uitdaging wordt de maintenance”, zegt Alain Catanese, verantwoordelijk voor het technisch onderhoud bussen bij de MIVB in het centrale depot van Haren. ‘Technical bus’ telt 320 medewerkers.

De volledige tekst van dit artikel is enkel toegankelijk voor geregistreerde gebruikers. Registreer u GRATIS.

Met uw login en paswoord krijgt u meteen ook volledige toegang tot de andere websites van FCO Media, ook uw credits kan u op al deze websites gebruiken: Cool & Comfort, Aquarama, De Onderneming, Dimension, FM Magazine, Riorama, Techcare en Top Security.


Nieuwe gebruiker

Na GRATIS registratie:

  • Leest u volledige artikels.
  • Kunt u het magazine online lezen of downloaden.
  • Ontvangt u gratis 5 credits, die u kunt inzetten om een event of opleiding aan de agenda toe te voegen of een vacature te publiceren.
  • Profiteert u van een snellere registratie voor de Maintenance Magazine Happening.