enmmugentkuleuvenpostgraduaatnieuwweb.jpg

NIEUWSLIJN 25/08/2022

UGent en KU Leuven pakken samen uit met nieuw postgraduaat voor ingenieurs: Smart Operations and Maintenance in Industry

De nood aan smart engineers is hoog. KU Leuven en UGent hebben die boodschap begrepen, en zetten samen in op een nieuwe opleiding Smart Operations and Maintenance in Industry. Eerst in de vorm van een postgraduaat, om het jaar nadien uit te breiden naar een master-na-master opleiding.

Met de opleiding scholen ze ingenieurs bij op vlak van state-of-the art (I4.0) technologieën zoals Digital Twins, en vormen ze specialisten die productie- en onderhoudsprocessen veel efficiënter kunnen doen lopen, en de transformatie naar Industrie 4.0 waar kunnen maken.

Het postgraduaat richt zich op hooggeschoolde profielen, en hanteert een sterk technologische insteek: het focust op de meest relevante en essentiële (I4.0) technologieën. Het programma bestaat uit vier grote blokken: Digital Twin, Monitoring and Prognostics, Operations Management Strategies en Smart Factory Design.

Een doordachte mix tussen dag- en avondonderwijs, en het gebruik van hybride en online leervormen laat professionals toe om de opleiding gemakkelijker te combineren met een job.

De opleiding start op 27 september 2022 en loopt een volledig academiejaar. Het eerste semester vindt plaats op de campus in Brugge van de KU Leuven, het tweede semester op de campus in Kortrijk van de Universiteit Gent.

Alle info over het programma vind je op www.smart-OM.eu