spieecovadis.jpg

PARTNERINFO 19/05/2021

SPIE behaalt voor het 7e achtereenvolgende jaar goud in de EcoVadis-rating van 2020

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, behoort ook dit jaar tot de meest integere bedrijven in haar sector op het gebied van beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) volgens het ratingplatform EcoVadis. 

EcoVadis, het erkende ratingbureau voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), beoordeelt SPIE sinds 2010 op de thema’s ‘milieu’, ‘maatschappij’, ‘ethiek’ en ‘inkoop’. Voor 2020 prees Ecovadis de verhoogde investering van de Groep in duurzame ontwikkeling: de dialoog met de stakeholders en de uitvoering van een nieuw beleid en initiatieven om de MVO-risico’s te beheren, of het nu gaat om milieu-, maatschappelijke of economische risico’s.

‘In de strijd tegen de klimaatverandering staat SPIE duidelijk aan de kant van de oplossing. Onze bijdrage is toegespitst op de energie-efficiëntie van gebouwen, elektriciteitsnetdiensten, de transitie naar hernieuwbare energie en duurzame mobiliteit’, verklaart Gauthier Louette, Chief Executive Officer van SPIE. Na deze laatste EcoVadis-evaluatie heeft SPIE aangekondigd dat het haar directe CO₂-footprint met 25% zal verminderen tegen 2025

SPIE is tevens een geëngageerde speler in de energietransitie en de digitale transformatie

www.spie.com