weldaadvertorial.jpg

NIEUWSLIJN 09/03/2018

Augmented Reality Lassen, de toekomst?

Is onze markt er klaar voor? Staan ervaren lassers open voor virtueel lassen of is het voor hen allemaal overbodig? Is AR-lassen enkel voor studenten en beginnende lassers, of gebruiken bedrijven het om lasopleidingen te geven aan ervaren lasser? Gebruik je het als tool voor aanwervingen of om iedereen bewust te maken van de gevaren binnen het lassen?

Via Augmented Reality trainingen halveren we de leertijd van beginnende lassers. De Soldamatic lassimulator zorgt ervoor dat beginnende lassers sneller en goedkoper worden opgeleid. Ze leren de juiste laspositie, leren veilig te lassen en streven naar perfectie door het continu krijgen van feedback.

Kan je vakbekwame lassers leveren door enkel Augmented Reality trainingen te geven? Neen, lassers hebben echte laservaring nodig om de vereiste vaardigheden aan te kweken. Maar de lassimulator zal de lasopleiding aanzienlijk versnellen en de kans op letsels verkleinen. Welda, al 50 jaar een pionier in lasmaterialen en metaalbewerkingsmachines en sinds kort exclusieve Belgische verdeler van Seabery, stelt met trots Soldamatic aan u voor. De nieuwe standaard om de toekomstige lasser op te leiden. Soldamatic laat toekomstige gekwalificeerde lassers trainen in een realistische virtuele omgeving wat kosten en tijd bespaart. De mix van hardware-, in detail uitgewerkte software- en Augmented Reality-eigenschappen zorgen vandaag, als enige op de markt, voor een realistische lasgevoel.

Waarom investeren in Augmented Reality

 • De leertijd van de lassers in opleiding wordt gereduceerd met een gemiddelde van 56%.
 • Materiaalkosten worden verminderd met 68%.
 • Minder risico’s op letsels en ongelukken door de verkregen inzicht bij AR-lassen.
 • Geen CO2-uitstoot en dus beter voor het milieu.
 • Wie investeert in AR lassen

Onderwijsinstellingen, bedrijven of verenigingen die interne opleidingen geven en ondernemingen waarbij veiligheid op nummer 1 staat. Soldamatic beschikt over een ‘teacher software’, een upgrade- en onderhoudssysteem waardoor uw software up-to-date blijft en uw onderneming steeds een haantje-de-voorste is. Uitgebreide informatie en filmpjes over AR-lassen zijn te vinden op www.virtueel-lassen.be

AR voor de ervaren lasser

Soldamatic kan eveneens ingezet worden als tool voor personeelselecties, toelatingsproeven en het verder uitbouwen van de vaardigheden van de geoefende lasser.

 • De AR-lastraining beschikt over tal van voordelen:
 • Realistisch frontpaneel met activiteitsweergave.
 • Waarheidsgetrouwe lashelm.
 • Gebruiksvriendelijke software interface.

Volledige ondersteuning in de lastechnologie

Bij interesse in het virtueel lassen of andere lasbenodigdheden kunt u altijd bij Welda terecht. Het Welda-team is bereid al hun kennis over dit systeem met u te delen via een gesprek, demonstratie en/of opleiding. Al deze voordelen kunt u zelf ontdekken op de stand van Welda op de Maintenance beurs of tijdens onze opendeurdagen / demodagen in oktober. Neem ook een kijkje op onze nieuwe website www.welda.be

Ook te zien op de vakbeurs Maintenance in Antwerpen op stand C3040


Registreer u gratis:

 • Volledige artikels lezen
 • Maintenance Magazine per post ontvangen en online lezen
Registreer