mmpumpstoekomstvisie.jpg

NIEUWSLIJN 13/03/2018

Innovatie als belangrijke pijler op Maintenance & Pumps & Valves – uitnodiging

Op 21 en 22 maart 2018 opent Antwerp Expo haar deuren voor de duobeurs MAINTENANCE en PUMPS & VALVES. Met meer dan 340 exposanten bieden deze technologiebeurzen een totaalbeeld van de oplossingen en innovaties in beide sectoren. Er is een rijkelijk gevuld randprogramma met onder andere de Digital Innovation Tour, de ‘BEMAS Innovation Award’ en een reeks ‘Masterclasses’.

Voor elk wat wils

Traditiegetrouw zetten MAINTENANCE en PUMPS & VALVES innovatie in de spotlights. Dit jaar is er opnieuw de ‘Digital Innovation Tour’ voorzien. Zowel een publieks- als professionele jury kiezen de beste nieuwigheden. De innovaties die de meeste stemmen krijgen, mogen op een award rekenen.

Daarnaast toont BEMAS de bezoeker de Robot Demo Zone in Hal 1, in samenwerking met het Kennis & Innovatiecentrum voor de Maintenance- en Procesindustrie (KICMPI). Een toekomstvisie van drones en VR-brillen die zeer snel realiteit zou kunnen worden. Ontdek niet minder dan 8 demo’s van drones, robots en software die de maintenance industrie gaan veranderen.

Netwerken als rode draad

Om bezoekers en standhouders de kans te geven op een informele manier met elkaar van gedachten te wisselen, voorziet Easyfairs een ‘Afterwork Event’ op woensdag tussen 18 en 20 uur tijdens de nocturne in het ‘bruin café’ in hal 4 en centraal in hall 3 vind je ‘Café Den Atelier’ waar iedereen een drankje kan nuttigen.

Ook opnieuw van de partij: de “Masterclasses”

Easyfairs probeert met haar vakbeurzen altijd een toegevoegde waarde te bieden in de vorm van kennisoverdracht. Vandaar dat ze dit jaar opnieuw een reeks masterclasses organiseert. Het programma is samengesteld op basis van een marktbevraging waarop 745 professionelen hebben gereageerd. Hieruit zijn twaalf items geselecteerd waarop gerenommeerde sprekers dieper zullen ingaan, o.a. over hergebruik van proceswater, veilig onderhoud in industriële omgevingen, industrie 4.0 strategie in de Vlaamse voedingsindustrie, hoe onderhoudstechniekers vinden, …

Maintenance 2018 - Pumps & Valves 2018