NIEUWSLIJN 03/12/2020

Partnerschap ABB en RobWelding

Afgelopen maand tekenden robotleverancier ABB Robotics en lasrobotspecialist RobWelding officieel voor een Partnership. ‘Hiermee bezegelen we onze samenwerking, vooral gezien de positieve ontwikkeling van RobWelding. De organisatie is professioneel en haar concepten, de Ready Robotic Cell en de Ready Robotic System, sluiten naadloos aan bij de marktvraag’, verklaart Jeroen Snijkers, Sales Engineer bij ABB Robotics.

RobWelding opereert hoofdzakelijk op de mkb-markt voor robotlassen. Vanaf dag 1 integreert de onderneming hierbij ABB-robots. Later ontwikkelde de Betuwse organisatie ook eigen productprogramma’s (Ready Robotic Cell en Ready Robotic System) waarbij het eveneens ABB-robots inpaste.

Het onlangs bezegelde partnership helpt ABB en RobWelding om al deze vergaarde kennis gestroomlijnder uit te wisselen en in te zetten. ‘Gezamenlijk werken we bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van nieuwe functies bij het offline programmeerpakket Robotstudio’, besluit RobWelding-directeur Karel van Vlastuin.

www.robwelding.com

www.abb.com/robotics