110898629hackathon.jpg

PARTNERINFO 22/09/2020

Gemsotec, Kapernikov en Yazzoom-Engie Laborelec winnaars van de Asset Performance 4.0 hackathons

In de aanloop naar de virtuele conferentie en webinarserie Asset Performance 4.0 organiseerde BEMAS, de Belgian Maintenance Association, 3 virtuele hackathons over de nieuwste topics in maintenance. De uitdagingen werden aangeleverd door Aquafin en Fluvius, die ook de winnaars kozen.

De eerste hackathon van Aquafin vroeg de deelnemers om pompstoringen te voorspellen op basis van sensorgegevens van pompstations. Gemsotec-Danubius kreeg hier de hoogste totaalscore.

Fluvius kondigde de tweede hackathon aan, waarmee het bedrijf op zoek gaat naar meer flexibiliteit: ze willen verschillende tools, werkmethoden en structuren verenigen in 1 bruikbare app.

De winnaar hier is Kapernikov, die met open-source-software een kostenefficiënte en gebruiksvriendelijke tool heeft gemaakt.

Vorig jaar heeft Fluvius temperatuur- en vochtigheidssensoren in hun elektrische onderstations geïnstalleerd. In deze hackathon hebben ze de uitdaging geponeerd om storingen te voorspellen op basis van deze sensorgegevens. In deze uitdaging kwamen Yazzoom en Engie Laborelec als winnaars uit de bus.

www.assetperformance.eu


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.