NIEUWSLIJN 20/07/2020

Engie verenigt haar dienstenbedrijven in België onder één merk: Engie Solutions

Vanaf 1 juli 2020 komen de drie B2B dienstenbedrijven ENGIE Fabricom, ENGIE Cofely en ENGIE Axima samen onder één merk: ENGIE Solutions. Het nieuwe merk buigt zich op drie grote klantensegmenten, steden, industrieën en gebouwen, die voortaan één enkel aanspreekpunt hebben binnen ENGIE Solutions voor totaalpakketten van efficiënte, duurzame en op maat gemaakte oplossingen.

Het nieuwe merk heeft een globaal marktaandeel van +/- 30% en een jaaromzet van 2 miljard euro in België.

De nieuwe organisatie brengt 9600 experts in koeling, industriële technieken, elektriciteit, energie, mechanica, warmte- en koudenetten,… samen. Ze opereren dichtbij de klant, vanuit 56 vestigingen verspreid over het hele land, en in diverse domeinen waarin ze reeds een sterke expertise hebben opgebouwd: duurzame en intelligente mobiliteit, comfortverbetering in ziekenhuizen, lokale productie van hernieuwbare energie, groenere datacenters, energiebeheer van gebouwen, installatie van milieuvriendelijke HVAC-systemen, operationele efficiëntie en digitalisering van bedrijven, etc.

Het nieuwe merk versterkt het concurrentievoordeel van de historische dienstenbedrijven van ENGIE, die vaak actief waren op dezelfde werven bij dezelfde klanten. Die klant heeft voortaan dus één enkel aanspreekpunt voor al zijn behoeften, gaande van ontwerp en installatie tot onderhoud en financiering.

www.engie-solutions.be.