PARTNERINFO 30/04/2020

Veiligheidsbrillen die testreeks in autoclaaf met succes doorstaan

Autoclaveren wordt beschouwd als een van de meest betrouwbare sterilisatiemethoden. Uitgebreide tests hebben nu bevestigd dat de 3M GoggleGear 500-ruimzichtbril en de 3M Solus 1000-veiligheidsbril autoclaveerbaar zijn.

Veel werkplekken in de industrie waar een veiligheidsbril wordt gedragen, maken aansluitende desinfectie en sterilisatie noodzakelijk. Daarvoor worden vaak autoclaven gebruikt. Dat proces is vooral effectief bij stoomsterilisatie bij 120 tot 140 graden Celsius en verhoogde druk. De veiligheidsbril en vooral de coating ervan kan daardoor echter beschadigd raken.

Uitgebreide interne testseries van 3M-veiligheidsbrillen hebben nu bewezen dat de die modellen autoclaveerbaar zijn. Voor de sterilisatie werden de veiligheidsbrillen Solus 1101SGAF-EU, Solus 1201SGAF-EU en GoggleGear 501NSGAF-EU meerdere malen, tot 40 keer, automatisch gereinigd, gedesinfecteerd en gesteriliseerd door middel van autoclaveren bij 121° Celsius. De anticondenseigenschappen en de krasbestendigheid van de glazen bleven daarna behouden, evenals de optische en mechanische prestaties. Wat betekent dat de veiligheidsbrillen ook gebruikt kunnen worden bij toepassingen in de farmaceutische industrie of onder cleanroomcondities met aansluitende desinfectie en sterilisatie.

www.3mbelgie.be