PARTNERINFO 01/04/2020

Varnish in hydraulische systemen voorkomen en verwijderen

Des-Case heeft het RMF ‘Varnish Removal System’ gelanceerd. Die speciale filter kan opgeloste varnish uit hydraulische olie verwijderen en de vorming van nieuwe varnish voorkomen. Het systeem is toe te passen voor het reinigen van minerale en synthetische oliën en voorkomt daarmee onder andere een versnelde degradatie van de olie, vastzittende (servo)kleppen en mogelijke uitval. De filter is geschikt voor volumes tot 36.000 liter en ook voor gebruik onder extreme omstandigheden.

Varnish is een bruine, plakkerige substantie die zich in eerste instantie in opgeloste toestand in hydraulische olie bevindt. Wanneer de verzadigingsgraad is bereikt – afhankelijk van de temperatuur – zal het echter uit de olie treden en neerslaan op oppervlakken van componenten. Daardoor bestaat de kans dat kleppen en cilinders vastlopen met alle gevolgen van dien.

Het Varnish Removal System verwijdert oxidatieproducten en voorkomt de vorming van nieuwe varnish tijdens het afkoelen van het systeem. Voor het verwijderen van opgeloste varnish in de olie, heeft DesCase gebruikgemaakt van een speciaal recept cellulose dat is opgenomen en gefixeerd in een kunststof cartridge. Dat medium kan polaire zuren absorberen en zo de varnishproducten uit de olie verwijderen..

De filter reduceert door de hoge effectiviteit tevens de consumptie van additieven. Voorts is het Varnish Removal System geschikt voor alle minerale en de meeste fosfaatestervloeistoffen en in te zetten binnen een zeer breed assortiment van olietemperaturen. Het werkt bovendien ook bij vloeistoffen die meer dan 500 ppm water bevatten en het is te configureren voor toepassingen met volumes tot 36.000 liter.

www.descase.com/varnish-removal-system