mmavknaaldafsluiters.jpg

TECHNISCH AANBOD 24/01/2020

Hogere waterdrukken en -debieten nauwkeurig regelen met naaldafsluiters

De nieuwe AVK-naaldafsluiters zijn ontworpen voor het regelen van water, ook bij hogere debieten en druk. AC.MO, AVK’s Italiaanse dochtermaatschappij, produceert ze.

AVK-naaldafsluiters zijn ontworpen met een eendelig lichaam. Het innovatieve ontwerp zorgt voor een optimale doorstroming waardoor drukverlies vermindert in open positie. Dat type afsluiter vereist een zeer laag bedieningskoppel, omdat de zuiger altijd in hydraulische balans is met gelijke kracht aan beide zijden en dat in alle klepposities. De functie verlaagt de kosten van actuator en reductiekast aanzienlijk. 

Naaldafsluiters, soms plunjerafsluiters genoemd, stellen ingenieurs in staat om waterstromen en waterdruk nauwkeurig te regelen. Die nauwkeurigheid wordt bereikt door de fijne beweging van de as, waardoor de reductiekast de zuiger in een glijdende beweging naar open- of sluitpositie kan bewegen. Men kan naaldafsluiters dan ook gebruiken in veel verschillende toepassingen zoals stroom- of drukregeling. Binnen waterbehandeling, waterdistributie, waterbouwkundige werken, energiecentrales en de industrie zet men naaldafsluiters onder meer in voor debietbeheer, drukbeheer, het starten van pomp, toevoer van een reservoir, druklozing, turbine bypass en luchtregeling.

www.avkvalves.be


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.