mmgrouppeeterslyboverbulk.jpg

TECHNISCH AANBOD 23/12/2019

Automatische bundelreiniger

Group Peeters heeft samen met Lybover Bulk een gerobotiseerde bundelreiniger ontwikkeld.

Hoe werkt het toestel? Een intelligent fototoestel neemt een haarscherpe foto van de bundelplaat, de voorkant van de warmtewisselaar. Die wordt omgezet in digitale coördinaten, die naar de robot gestuurd worden. De robot begint dan volledig zelfstandig alle pijpen van de warmtewisselaar inwendig te reinigen. Het reinigen gebeurt met vijf roterende lanzen in parallel, onder een werkdruk van 1.400 bar. Buizen met een (niet-verwijderbare) verstopping worden gerapporteerd. De operator kan via een interactief scherm of de afstandsbediening tussenkomen om bepaalde zones opnieuw te doen of over te slaan. Op zijn scherm kan hij of zij de voortgang volgen.

Het inwendig reinigen van warmtewisselaars (ook wel ‘bundels’ genoemd) is een delicaat en belangrijk onderdeel van de revisiewerken tijdens een shutdown in (petro-)chemische en andere procesindustrieën. Zo’n warmtewisselaar kan tot 1.800 pijpen hebben, en een diameter tot 1.800 mm.

Om de positie in die kritische activiteit nog te versterken, besliste Group Peeters om deze geautomatiseerde reiniger te laten bouwen, volgens eigen ontwerp. Voor die complexe gerobotiseerde bundelreiniger was een partner nodig die tijdens de realisatie nog kon meedenken, en waar nodig het concept kon aanpassen. Zo kwam Lybover Bulk in beeld.

lybover.be


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.