mmaerzenaerwater.jpg

TECHNISCH AANBOD 03/12/2019

Geïntegreerde wateroplossing met op elkaar afgestemde modules

AERwater van Aerzen is een geïntegreerde oplossing met op elkaar afgestemde modules. Met als doel afvalwaterzuiveringsinstallaties zo energie-efficiënt, grondstofvriendelijk en vooruitdenkend mogelijk te maken.

Water 4.0 komt uit het begrip Industrie 4.0 en staat voor een toekomstgerichte procesoriëntatie in waterbeheer. De strategie is gericht op digitalisering en automatisering waardoor operationele procedures flexibeler, duurzamer en efficiënter kunnen worden georganiseerd.

Water 4.0 betekent ook een betere onderkenning van de complexiteit van het plannen van waterbeheer om een doorslaggevende invloed uit te oefenen op vroegtijdige waarschuwing, besluitvorming en (productie)processen.

Gemiddeld is de energie die wordt verbruikt tijdens de biologische behandeling verantwoordelijk voor 60% tot 80% van de bedrijfskosten van een afvalwaterzuiveringsinstallatie.

In die context kunnen duurzame besparingen alleen worden gerealiseerd als efficiëntie van de afzonderlijke machines of componenten afgestemd is op de energiebehoefte van de installatie en de installatie real time wordt gecontroleerd op de exacte hoeveelheid benodigde lucht.

De weg naar Water 4.0 wordt door Aerzen bereikt met AERwater; een samenwerking tussen hardware, software en een uitgebreid serviceportfolio. Met die knowhow heeft het bedrijf uiterst efficiënte beluchtingsconcepten ontwikkeld voor de afvalwaterzuiveringsmarkt.

Elke afvalwaterzuiveringsinstallatie bevat daarvoor al de meest waardevolle basis: een grote hoeveelheid gegevens van alle productieactiviteiten. Door die gegevens om te zetten in bruikbare informatie kan men besluitvormingsprocessen verkorten, de efficiëntie verbeteren en water op een duurzamere wijze gebruiken.

De AERwater-modules kunnen afzonderlijk worden gebruikt of op alle mogelijke manieren samen worden geconfigureerd. Zo bieden ze waardevolle ondersteuning voor elke planningsfase en elk operationeel proces. Volgens Aerzen garandeert AERwater een efficiënt, duurzaam waterbeheer in de geest van Water 4.0: “de beste manier om operationeel en in technologisch opzicht vooruitstrevend te blijven”.

Het besparingspotentieel van waterzuiveringsinstallaties kan men ontdekken met de performance calculator via onderstaande URL.

www.aerzen.com/nl/performance-calculator


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.