mmrscomponentsmultimeterwarmtebeeldtechniek.jpg

TECHNISCH AANBOD 13/11/2019

Digitale PRO-multimeter met ingebouwde warmtebeeldtechniek

RS Components, een wereldwijde multichannelleverancier van industriële en elektronische producten en oplossingen, heeft de eerste digitale multimeter met een ingebouwde warmtebeeldcamera in zijn RS PRO-productassortiment geïntroduceerd. Met die meter kunnen technici op veilige afstand thermische overbelastingsproblemen in elektrische apparatuur identificeren, zonder dat er fysiek contact nodig is.

Het instrument is geschikt voor een groot aantal toepassingen, variërend van slimme productie binnen de industriële automatiseringssector tot algemene elektrische taken zoals het testen van contactdozen en verlichting tijdens bedrijfsveiligheidscontroles en woningrenovaties.

De RS-9889 combineert functies van een digitale multimeter – het meten van circuitparameters zoals spanningen, stromen en weerstanden – met een warmtebeeldcamera om warme en koude punten in elektrische componenten te kunnen identificeren op een zichtbaar thermogram.

Met de warmtebeeldcamera van de RS-9889 kunnen max-, min- en center-draadkruismetingen worden verricht om de gebruiker te helpen de vereiste temperatuurbereiken eenvoudig te identificeren en te meten. Met een BLE-verbinding (Bluetooth Low Energy) kunnen warmtebeelden snel worden gedeeld met andere apparaten via de app Thermview+. De warmtebeeldcamera heeft een TFT LCD-kleurenscherm van 2,8 inch met een infraroodresolutie van 80 x 80 pixels, blikveld van 21° x 21°, een warmtegevoeligheid (NETD of ‘noise equivalent temperature difference’) tot minder dan 0,1 °C/100 mK, een snelle framerate van 50 Hz voor warmtebeelden, een objecttemperatuurbereik van 20° tot 260°C, een spectraal bereik van 8-14 μm en nauwkeurigheid tot binnen ±2°C of ±2% van de meting.

benl.rs-online.com/web/


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.