mmigusuniverselehouder.jpg

TECHNISCH AANBOD 25/10/2019

Snel geïnstalleerde houder voor meer veiligheid met cobots

Wanneer mens en machine in de productie naast elkaar werken, dan is veiligheid op het werk een belangrijk aspect. Daarom heeft igus nu een houder voor kabelrupsen en beschermslangen op cobots ontwikkeld. De Lean Robotics-houder, die met het spuitgietproces wordt gefabriceerd, heeft een uniforme maat, waardoor die voordelig is. De houder kan men in slechts enkele seconden met klittenband installeren. De houder, die leverbaar is in drie uitvoeringen, maakt een universele veilige geleiding mogelijk voor data- en energie kabels.

De Lean Robotics-houder wordt in twee stappen direct aan de robot bevestigd: door het klittenband eenvoudig rond de robotarm aan te brengen en het op elkaar te drukken.

Hij zal leverbaar zijn in drie uitvoeringen. De standaard uitvoering heeft twee continu verstelbare klittenbanden in een universele maat en rubberen bekleding aan de binnenkant, zodat de banden om de arm zijn bevestigd zonder het risico van wegglijden. Die optie is ook beschikbaar met een montagebeugel en zonder trekontlasting. In een derde optie, kan men de houder ook uitrusten met een bescherming voor extra veiligheid. De nieuwe houders zijn ook geschikt voor gebruik met de triflex R-series TRC/TRE/TRL 30, 40 en 50 alsmede voor alle commercieel beschikbare beschermslangen met verschillende diameters.

www.igus.be/?c=be&L=nl


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.