waamcbilweb.jpg

NIEUWSLIJN 28/10/2019

Bezoek het 15de BIL|NIL lassymposium tijdens Welding Week in Antwerpen

Op 19, 20 en 21 november 2019 wordt tijdens Welding Week (4-jaarlijks las-event) het 15de BIL|NIL lassymposium georganiseerd. Tijdens dit symposium wordt opnieuw een rijk programma van actuele thema-presentaties aangeboden.

Programma

Dinsdag 19 november 2019
Sessie Automatisatie / Nieuwe processen

Het robotlassen vormt de focus van deze sessie, verteld vanuit een aantal robotlasfabrikanten, vanuit het lopende WAAM onderzoeksproject, maar ook vanuit directe industriële toepassingen. Naast de lasrobot, zal er ook een presentatie zijn over de (on)mogelijkheden van lassen met een cobot. De specifieke lasbaarheid van poedergeprinte 3D geproduceerde stukken wordt eveneens besproken.

Klik hier voor meer informatie >>
 

Woensdag 20 november 2019
Sessie Inspection Monitoring

Deze sessie zal volledig in het Engels doorgaan, met heel wat buitenlandse sprekers. Waar in de Inspectie-sessies andere jaren vooral de klemtoon lag op de NDO mogelijkheden en uitdagingen bij controle na het lassen, zijn er dit jaar ook een aantal presentaties die mogelijkheden rond inline inspectie/monitoring van lasprocessen bespreken, en dit ook van systemen die al industrieel worden toegepast.

Klik hier voor meer informatie >>
 

Donderdag 21 november 2019
Sessie Schadegevallen en Reparatie

In deze sessie, ondertussen een ‘vaste waarde’ op het Lassymposium, worden opnieuw heel wat verschillende cases gebracht, van goede praktijkregels voor reparatie van P91, tot Stress Corrosion Cracking, of preventiemaatregelen daartegen. Ook zal er een presentatie gegeven worden over de herstelling van een brug, maar dan met de specifieke uitdagingen om dit volgens de EN1090-2 uit te voeren.

Klik hier voor meer informatie >>

Organisatie:
Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL)
Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL)

Locatie: Antwerp Expo, Jan van Rijswijcklaan 191 - 2020 Antwerpen

Registreren: https://www.bil-ibs.be/event/bilnil-lassymposium-2019

(foto: © BIL)


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.