ultimomaintmanweb.jpg

NIEUWSLIJN 07/02/2018

Maintenance manager van de toekomst, bent u er klaar voor?

Nieuwe technologische ontwikkelingen bieden de maintenance manager veel kansen. Met deze kansen zijn er ook meer uitdagingen. Neem een kijkje in de toekomstverwachting van diverse collega’s.

Hiervoor is recent een marktonderzoek uitgevoerd onder 150 maintenance managers uit Nederland, Belgie en Duitsland. In een brede context is de deelnemers gevraagd in te gaan op vraagstukken, waar zij nu reeds mee worstelen, welke themas nu en in de toekomst belangrijk zijn en welke invloed automatisering heeft op het dagelijkse werkleven.

Top 3 huidige uitdagingen maintenance manager.

Hoe snel de toekomst ook dichterbij komt, er zijn ook vraagstukken die vandaag beantwoord moeten worden. De top 3 uitdagingen van de maintenance manager van nu ziet er als volgt uit:

  • Kennis borgen binnen de organisatie;
  • Zorgen voor een concurrerend machinepark;
  • Balanceren tussen correctief en preventief onderhoud.

Maintenance thema’s van nu en de toekomst.

In het onderzoek is de deelnemers gevraagd hun mening te geven over zeven belangrijke themas, die op het gebied van maintenance management spelen en waarvan verwacht wordt dat deze ook in de nabije toekomst belangrijk zijn en wellicht zelfs aan belang winnen. Denk daarbij aan themas als veiligheid & preventie HSE, Ageing Assets, Industry 4.0, KPIs, etc. In het trendrapport leest u meer over de zeven themas en ziet u welk oordeel uw vakgenoten hebben over deze onderwerpen.

De rol van automatisering en technologie.

Er zijn veel verschillende systemen die de maintenance manager kunnen helpen bij het digitaliseren van verschillende processen en bij het beheren van allerlei soorten informatie en gegevens. In het trendrapport wordt verder ingegaan op deze systemen. Welke daarvan heeft de maintenance manager nu echt nodig om succesvol te worden en te blijven En welke technologieen spelen daarbij een vitale rol Is de rol van sensoren en robotica inderdaad steeds belangrijker aan het worden En wat is de grootste uitdaging om dit toe te passen in de praktijk

Deze vragen en meer worden beantwoord in het Trendrapport Maintenance Manager van de toekomst. Bent u al klaar voor de toekomst Download hier het complete rapport.


Registreer u gratis:

  • Volledige artikels lezen
  • Maintenance Magazine per post ontvangen en online lezen
Registreer