mmelkalubkettingsmering.jpg

TECHNISCH AANBOD 03/09/2019

Kettingsmering voor uiteenlopende systemen

Elkalub presenteert de kettingsmering LA8 H1. Die wordt sinds jaren ingezet aan offsetpersen van diverse fabrikanten. De kettingen van de uitlegsystemen krijgen het zwaar te verduren door snelheid, drogers, wasmiddelen, water. Sommige van die zwaar belaste machines draaien reeds twintig jaar met dezelfde kettingen. Dus langer dan vele machines kunnen meegaan. De LA8 H1 wordt daar automatisch gedoseerd, zodat het verbruik perfect onder controle blijft. Wat belangrijk is bij machines die 24 uur per dag produceren.

LA8 H1 wordt ook ingezet in de drank- en voedingsindustrie. Water en veelvuldig spoelen vormen dus geen probleem.

Ook klanten waar geen H1 vereist is werken graag met dat smeermiddel door de prima smeereigenschappen en het is zuinig in verbruik.

LA8 H1 is geschikt voor de meeste automatische smeersystemen. Ook voor het type GreaseMaxx is dat mogelijk.

Het product is ook heel geschikt voor nokkensmering, schuiven, zware scharnieren, open tandwielen, ….

Om op moeilijk bereikbare plekken te smeren is er FLC8 H1. Dat is de sprayvorm van LA8 H1. Die gaat nog sneller diep in de te smeren punten en kan hierbij dienen als eerste smering. Waarna er slechts zuinig nagesmeerd moet worden.

Om vervuilde kettingen proper te maken is er FLC 675 R+S. Dat als spray en in vloeibare vorm. Die reiniger beschermt tevens kettingen of mechanische onderdelen korte tijd tegen roest en vastlopen.

Als men nadien weer met LA8 H1 of FLC8 H1 smeert bereikt men de beste resultaten.

www.elkalub-benelux.com/nl


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.