mmiguslineairegeleiding.jpg

TECHNISCH AANBOD 26/08/2019

Onderhoudsvereisten van tevoren identificeren

De slijtage van de glijfolie in de lineaire systemen in een vroeg stadium detecteren was het doel van de ingenieurs bij igus, die nu een nieuwe, intelligente lineaire geleiding hebben ontwikkeld. Een sensor in de lagerglijfolie meet de individueel te bepalen slijtagelimiet en geeft een alarm wanneer die limiet wordt bereikt. Daardoor kan onderhoud van tevoren worden gepland en onverwachte systeemstoring worden voorkomen.

Om vroegtijdig slijtage te detecteren van de glijdende smeermiddelvrije lagers gemaakt van high-performance kunststoffen en het van te voren plannen van het onderhoud, heeft igus een intelligent systeem ontwikkeld voor haar drylin lineaire systemen. De nieuwe ‘smart plastics’ technologie meet de slijtage van de vuil- en stofbestendige lagers een geeft de gebruiker een signaal wanneer de slijtagelimiet is bereikt.

Een nieuwe intelligente en gepatenteerde technologie waarborgt de meting van de slijtage van een lager in alle richtingen. Om dat te doen, integreert igus een sensor in het lager, welke de meetgegevens naar de icom stuurt. De communicatiemodule verzamelt de data van alle smartplastics-sensoren, verwerkt die en stuurt ze door. De gebruiker kan de bewaking overnemen met het terminal-apparaat van zijn keuze en kan dus altijd reparaties, onderhoud en vervanging uitvoeren.

www.igus.be/?c=be&L=nl


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.