mmatlascopcoaccuimpulsieschroevendraaiers.jpg

TECHNISCH AANBOD 07/08/2019

Snelle accu-impulsschroevendraaiers

De handige en ergonomisch uitgebalanceerde TBP-accuschroevendraaiers van Atlas Copco zijn veel stiller dan pneumatische impulsschroevendraaiers en bijzonder trillingsarm. Het optionele display dat bijvoorbeeld feedback geeft over het schroefresultaat en tegelijkertijd de gebruiker veilig door het montageproces leidt en het feit dat de schroevendraaiers vrijwel zonder reactiemoment aanschroeven levert de operator veel gebruiksgemak op.

De draadloze TBP-impulsschroevendraaiers, die uiterst snel zijn tot en met 6000 min-1, maken deel uit van het industrie 4.0-concept van Atlas Copco. Als intelligente netwerktools bieden ze draadloze flexibiliteit en vrijheid – met volledige documentatie en traceerbaarheid van de resultaten van de schroefverbindingen. Een enkele controller (Power Focus 6000) kan tot zes tools tegelijkertijd aansturen en alle relevante gegevens registreren en verwerken. Dat maakt de productie overzichtelijk en energiezuiniger, omdat klanten een groot aantal individuele pneumatische impulsschroevendraaiers kunnen vervangen door slechts één TBP-impulsschroevendraaier.

In totaal zijn er tien TBP-modellen met draaimomenten van 12 tot 150 Newton meter beschikbaar. De levensduur van de TBP is door de nieuw ontwikkelde DuraPulse-technologie tot vijf keer langer dan voorgaande impulsgereedschappen. Een intelligente onderhoudsindicator bewaakt de gereedschapsprestaties.

www.atlascopco.com/nl-be


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.