mmskfgblffoto.jpg

TECHNISCH AANBOD 23/07/2019

Levensduurmodel voor hybride lagers

Met Generalized Bearing Life Model (GBLM) heeft SKF een model gelanceerd dat de levensduur van hybride lagers realistischer kan bepalen. De ontwikkeling ervan zal ervoor zorgen dat SKF-klanten en -distributeurs elke keer de juiste invloed op de juiste toepassing kiezen.

Tot nu toe was het voor ingenieurs moeilijk om te voorspellen of een hybride lager in een bepaalde toepassing beter zal presteren dan een stalen lager, of dat de mogelijke prestatievoordelen die hybride lagers mogelijk maken, de extra investering waard zijn die ze nodig hebben. De applicationengineers die worden gebruikt om de levensduur van een lager te berekenen, weerspiegelen niet de werkelijke prestaties van hybride ontwerpen.

Om dit probleem op te lossen, ontwikkelden ingenieurs van SKF in 2012 wat Generalized Bearing Life Model of GBLM zou worden. Een primaire versie van het model werd gepresenteerd op de Hannover Messe in 2015, maar in dit stadium was het model nog niet klaar om berekeningen uit te voeren voor hybride lagers. Vier extra jaren waren nodig voor wetenschappers en technici bij de faciliteiten van SKF in Nederland en Oostenrijk om die functie in GBLM te integreren.

www.skfbearingselect.com


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.