mmcastolineutectic.jpg

TECHNISCH AANBOD 08/07/2019

Lasdraad krijgt andere formule en introductie van een laselektrode

Castolin Eutectic presenteert twee innovaties: de aangepaste formule van de lasdraad EnDOtec DO*327 en de laselektrode EutecTrode 6327 XHD.

De elektrode 6327 XHD is een hoge-prestatie-elektrode voor herstellings- en slijtagegerichte toepassingen. Men kan de twee nieuwe producten beschouwen als het meest perfecte koppel ooit van Castolin Eutectic.

De slag en gecombineerde abrasieve slijtvastheid hebben een groot voordeel door het behouden van hardheid tot 550 °C en een neersmelt die slak- en spatvrij zijn. Ze kunnen worden gebruikt voor het opbouwen van meerdere laslagen die scheurvrij zijn met een maximale oplaslaag van 15 mm. Andere verbeterde kenmerken zijn onder meer een verhoogde precipitatie van ultra-harde kubieke carbidefasen die fijn zijn gedispergeerd in een matrix die buitengewoon taai is en laat de hardheid van het lasmetaal toenemen tot 59 HRC. Ook is de abrasieve slijtvastheid verbeterd welke is onderbouwd door de testresultaten van ASTM G65 en G99. Er is meer weerstand tegen uitbraak door druk of slagwerking van buitenaf.

www.castolin.com/nl-NL/


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.