fuelingthefutureweb.jpg

NIEUWSLIJN 01/07/2019

“Waterstof, de brandstof van de toekomst”

Het energiebeleid verandert de komende jaren flink, evenals de te gebruiken brandstoffen. De bewustwording dat het anders kan en moet is er. De industrie, als grootverbruikers van energie, de energie- en mobiliteit sector slaan de handen ineen, dat gaat verder dan de landsgrenzen. We hebben tenslotte allemaal Europa 2050 te halen. Op dinsdag 1 oktober vindt er dan ook een Europees event in Rotterdam (NL) plaats met volledige aandacht voor waterstof: Fueling the Future Summit. Waar stakeholders elkaar ontmoeten en verschillende Europese waterstof experts op het podium staan onder leiding van Energie-Expert Emily Waterfield.

‘’We think the time has come to deploy large scale solutions. The goal is to lower the cost of infrastructure and make it accessible to all. The challenge is no longer that of technical viability but it is economical.” Aldus Michèle Azalbert, director Hydrogen van ENGIE, spreker op 1 oktober. Dat er technisch veel mogelijk is, spreekt voor zich. Waterstof lijkt hier een grote rol in te kunnen vervullen. Alleen schaalgrootte en Europa-breed kijken is noodzakelijk om echt substantieel bij te kunnen dragen aan de verduurzaming en het bereiken van de gestelde doelen.

Een heldere visie en het uitwisselen van kennis maken dat we de energietransitie gezamenlijk kunnen dragen. Maar welke voor- en nadelen biedt waterstof ons? Wat kunnen we leren van de waterstof voorbeelden die er al zijn, welke doorontwikkeling is er nog nodig? Hoe kunnen we elkaars expertise beter benutten en de samenwerking naar een hoger niveau tillen? Wat hebben we nodig om op te schalen? Hoe komen we tot een equal level playing field in Europa?

Promotiecode

Op www.fuelingthefuturesummit.com vindt u het programma en kunt u een plaats reserveren. Lezers van engineeringnet vullen op het online inschrijfformulier de promotiecode FFS50 in voor een reductie op de inschrijvingskosten van 50 euro.


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.