mmspiebelgiumbim.jpg

NIEUWSLIJN 11/06/2019

Spie Belgium wil BIM veralgemenen in al zijn afdelingen

Spie Belgium, een dochteronderneming van Spie, specialist in multitechnische dienstverlening op het vlak van energie en communicatie, begon tien jaar geleden in de afdeling ‘Building Systems’ te werken met BIM (Building Information Modeling). Vandaag wil Spie Belgium een tandje hoger schakelen door die technologie in al zijn Belgische afdelingen te gaan gebruiken.

Spie Belgium telt zestien vestigingen in België, die elk op hun eigen manier werken. Twee van die vestigingen – Building Systems Geel HVAC en Industry Geel – gebruiken al geruime tijd een methode om doeltreffend en snel samen te werken die het rendement en de kwaliteit van hun activiteiten sterk ten goede komt: BIM.

Bij dat proces ontwerpt men bouwwerken met een intelligent 3D-model. Dat maakt het voor de teams gemakkelijker om een project vorm te geven, te visualiseren en te simuleren en om samen te werken – in elke fase. Concreet werken Building Systems Geel HVAC en Industry Geel op dezelfde site in Geel en tekenen ze plannen in een gemeenschappelijk systeem. Op basis van die plannen produceren hun teams prefab kits die ze in hun werkplaatsen in Geel in elkaar zetten en vervolgens monteren op het bouwterrein van de klant.

De referentie van Spie Belgium op het vlak van BIM is ongetwijfeld het nieuwe Havenhuis in Antwerpen, de hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Spie Belgium verzorgde er de leidingen in het hele gebouw en alle technische lokalen. Dankzij BIM hebben verscheidene businessunits van Spie Belgium meegewerkt aan het prestigieuze project.

www.spie.com


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.