mmbeeleafdichtingspluggen.jpg

TECHNISCH AANBOD 31/05/2019

Afdichtingspluggen EC-gecertificeerd conform Marine Equipment Directive 2014/90/EU

Afdichtingspluggen van Beele Engineering worden sinds jaar en dag ingezet voor het brandwerend en rook- en gasdicht afdichten van buisdoorvoeringen. Met de verlengde XL-uitvoering kan voor de gewenste brandwerendheid worden volstaan met eenzijdige installatie van de plug. Voor die Slipsil XL-120 pluggen verkreeg Beele Engineering recent het MED-certificaat waarmee de pluggen EC-gecertificeerd zijn conform de Marine Equipment Directive 2014/90/EU.

De Marine Equipment Directive (MED) is een EU-richtlijn die bedoeld is als garantie voor de kwaliteit van maritieme apparatuur aan boord van schepen die onder een Europese vlag varen. Volgens de MED 2014/90/EU moet apparatuur die aan boord van bestaande of nieuwe schepen wordt geïnstalleerd, zijn goedgekeurd en voorzien van het MED-conformiteits-kenmerk: een stuurwiel, ook wel bekend als het ‘Wheel Mark’.

Het MED-certificaat werd verleend door notified body KIWA dat door de overheid geaccrediteerd is om MED-certificaten af te geven. Het MED-certificaat heeft betrekking op Slipsil XL-120 pluggen voor doorvoering van stalen, roestvaststalen, Cu/Ni en koperen buizen door dekken en schotten in A-60 klasse alsook voor blinde doorvoeringen met SLIPSIL XL-120 blindpluggen.

www.beele.com


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.