mmbilwebsitenl.jpg

NIEUWSLIJN 11/04/2019

Vernieuwde website BIL

Het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) heeft zijn website geüpdatet. BIL is een onafhankelijk onderzoeks- en expertisecentrum voor las- en aanverwante verbindingstechnologieën alsook voor lasbaarheid van materialen. Het legt de nadruk op onderzoek, beproeving en schadeanalyse, corrosieonderzoek, opleiding en kennisoverdracht, en dat voor alle mogelijke toepassingssectoren.

De BIL-onderzoekers en technologische adviseurs, de meesten onder hen erkend internationaal lasingenieur, zijn experts in uiteenlopende aspecten van het lassen en lasbaarheid van materialen. Zij zijn vertegenwoordigd in de Europese en ISO-normcommissies en kunnen zo de nodige adviezen verstrekken aan bedrijven en scholen omtrent lasgerelateerde normvereisten.

Wie is BIL? Wat doet BIL? Wat is het opleidingsaanbod bij BIL? Kan BIL mijn innovatieve trajecten ondersteunen? Ik wil participeren in onderzoek, kan dat? Voor welke lastechnische expertise kan ik bij het BIL terecht? Hoe kan ik documenten EN 1090 bestellen? Ik wil mij abonneren op het vakblad Lastechniek, waar doe ik dat? Misschien biedt de BIL infotheek me wel nuttige informatie?

Met de vernieuwde website hoopt BIL een antwoord te kunnen bieden op die en andere vragen en transparanter te communiceren. Op de homepagina krijgt de bezoeker onmiddellijk een overzicht waar BIL voor staat, met een duidelijke opleidingskalender en laatste nieuws.

www.bil-ibs.be