riwallipac.jpg

NIEUWSLIJN 05/04/2019

Riwal neemt Zweedse Lipac over

Riwal, een wereldleider in hoogwerkerverhuur/verkoop, zet zijn groeistrategie door met de overname van het Zweedse verhuurbedrijf Lipac. Afronden is nog deze maand voorzien.

Lipac, dat in 1972 van start ging met de verhuur van hoogwerkers en verreikers, beheert met 37 werknemers een vloot van zo’n duizend machines vanuit vijf vestigingen in Midden-Zweden (Stockholm, Gävle, Linköping, Borlänge en Norköping). Het gaat om schaar-, telescoop- en autohoogwerkers en verreikers. Het bedrijf is steevast een technologievoortrekker. Bijzonder: sinds 2004 lopen er alle liften op EcoPar biobrandstof, dat 90% minder fijn stof en de helft minder stikstofoxide uitstoot.

Riwal, ontstond uit de Nederlandse vestiging van het Britse Richards & Wallington (in 1968) en Riwal Lift (hoogwerkers) dat in 1986 opgericht werd. In 1998 werden kranen en hoogwerkers samengevoegd tot Riwal. In 2007 verliet Riwal de kraanverhuur business. Sinds 2013 is het bedrijf van ProDelta, een Nederlandse beleggingsonderneming. Riwal heeft nu een verhuurvloot van meer dan 17.000 machines en is met meer dan 2.200 medewerkers in 16 landen actief vanuit 67 vestigingen.

In de Benelux heeft het bedrijf een landelijke dekking vanuit acht vestigingen -in België vanuit Antwerpen en Genk. Naast het verhuren, onderhouden en verkopen van hoogwerkers, verreikers en heftrucks, verkoopt het ook onderdelen en technische diensten voor machines en verzorgt het ook opleidingen. << (Luc De Smet)

Op de foto v.l.n.r.: Søren Rosenkrands (CBDO Riwal), Per Hedebark (eigenaar en Managing Director Lipac), René Timmers (CFO Riwal)

www.riwal.com