mmexpoadvisemachineering.jpg

NIEUWSLIJN 04/04/2019

1ste editie van Machineering lokt 6.696 bezoekers

Tijdens Machineering werd het maken en ontwerpen in het België van morgen in kaart gebracht en lokte tijdens deze eerste editie 5.478 professionals en 1.218 technologiestudenten.

Productie- en engineeringshoofden, directieleden en studenten van hogescholen en derde graad technisch onderwijs werden in Brussels Expo onthaald voor een 3- daagse over ontwikkelen, transformeren, bewerken en assembleren van producten uit metaal, kunststof en composiet. Niet alleen de nieuwste productietechnologie, 3D-printen en reverse engineering, maar ook en vooral het slimme geautomatiseerde en geconnecteerde maakbedrijf kwamen aan bod.

Deze eerste editie onder de noemer ‘machines & engineering’ (kortweg Machineering) kon zich, met dank aan de 151 exposanten die de 10 technologieroutes, volop bewijzen en dat terwijl er in België maar 7.000 maakbedrijven en machinebouwers zijn.

87% van de bezoekers kwam uit Vlaanderen en Nederland en uit Wallonië werden 13% van de bezoekers verwelkomd.

Machineering wordt vanaf nu een tweejaarlijks technologietreffen voor productie- en engineeringteams uit de maakindustrie, machinebouw en industriële toelevering, De volgende editie wordt georganiseerd in maart 2021.

https://machineering.eu/