mmacestossdaempfersonplas.jpg

TECHNISCH AANBOD 09/04/2019

Klemoplossing van ACE Stoßdämpfer voor Sonplas

Of het nu om elektromobiliteit, luchtvaarttechniek of veiligheidssystemen in auto’s gaat, een testinstallatie moet niet alleen doen waarvoor deze bedoeld is maar ook zo efficiënt en goedkoop mogelijk werken. Om dat voor elkaar te krijgen heeft Sonplas GmbH, specialist in montage- en testinstallaties, in een van zijn nieuwste testbanken innovatieve klemelementen van ACE Stoßdämpfer verwerkt.

Sonplas, gevestigd in de buurt van München, bestelde tot dat moment bij ACE vooral kleine stootdempers en industriestootdempers. De testinstallatie wordt gebruikt bij diverse klanten van Sonplas en moet bovendien 120 testsituaties per uur aankunnen. Daarom moest in het assortiment van ACE een klemelement gevonden worden dat niet alleen de gevraagde krachten aankan, maar ook minstens 1,5 miljoen keer kan klemmen. Bovendien moest het element een gewicht van 40 kg kunnen vasthouden. Uiteindelijk bleek dat voor Sonplas klemelementen van het type LOCKED PN63-20-2-6B ideaal waren. Met klemkrachten van 3.600 N en een klemmoment van 35 Nm werken die klemelementen bij een druk van 6 bar duidelijk effectiever dan bijvoorbeeld hydraulische klemsystemen – en daarbij zijn de systeemkosten ook nog eens lager.

Voor Sonplas betekent dat niet alleen de gewenste klemoplossing, maar ook dat een kleinere aandrijving van de testinstallatie voldoende zou zijn. Daarmee kon dus ruimte bespaard worden. Tussen het eerste contactmoment en de installatie van de klemelementen lagen slechts enkele weken.

www.ace-ace.com/com/