mmnmbsmelle.jpg

NIEUWSLIJN 05/04/2019

NMBS opent werkplaats in Melle

NMBS heeft onlangs haar werkplaats in Melle officieel geopend. Het gaat om een van de grootste werkplaatsen van NMBS, centraal gelegen op het spoornet. Driehonderd medewerkers onderhouden er 160 reizigerstreinen en 90 locomotieven, met een focus op veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid. In totaal is bijna 160 miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe werkplaats. Dat maakt deel uit van een globaal vernieuwingsprogramma van de werkplaatsen van NMBS.

De bouw van de nieuwe werkplaats in Melle startte in 2014. De site is 30 ha groot en ligt centraal op het net, naast spoorlijn 50 tussen Gent, Aalst en Brussel. De nieuwe werkplaats vervangt de werkplaatsen van Gentbrugge en Merelbeke, die niet langer zijn aangepast aan de treinen van vandaag en morgen.

De werkplaats in Melle telt 17 km aan sporen. Het onderhoud van de treinen gebeurt in twee moderne werkhallen, die samen 26 sporen hebben. Er is een werkhal voor de rijtuigen en goederenwagens en een werkhal voor het tractiematerieel, de treinen die rijden zonder locomotief. Beiden zijn bijna 200 m lang, zodat lange treinen in één stuk binnen kunnen rijden en niet eerst moeten worden ontkoppeld. Over de volledige lengte van een aantal sporen zijn er uitschuifbare werkplatformen, zodat de medewerkers veilig kunnen werken aan de technische installaties die zich bij de nieuwste treinen op het dak bevinden.

www.belgiantrain.be/nl