mmrscomponentsmotoraandrijvingsanalalysers.jpg

TECHNISCH KORT 14/03/2019

Krachtige, multifunctionele motoraandrijvingsanalysers

RS Components, het handelsmerk van Electrocomponents plc, een wereldwijde meerkanaals distributeur, presenteert twee motoraandrijvingsanalysers van Fluke, fabrikant van test- en meetapparatuur, waarmee typische problemen in motoraandrijvingssystemen van het omvormertype veilig kunnen worden opgespoord en opgelost.

De MDA-510 en MDA-550 helpen technici tijd te besparen door snelle instelling van complexe metingen en het vereenvoudigen van het probleemoplossingsproces via begeleide testopstellingen en geautomatiseerde metingen voor aandrijvingen. Gebruikers van die instrumenten kunnen eenvoudig een test selecteren en vervolgens tonen de stapsgewijze begeleide metingen de gebruikers waar ze stroom- en spanningsaansluitingen kunnen maken. Vooraf ingestelde meetprofielen garanderen het vastleggen van data voor elke belangrijke motoraandrijvingssectie, inclusief van ingang tot uitgang, op de DC-bus en de motor zelf.

De MDA-510 ondersteunt gebruikers bij het meten van de stroomingangen naar de motoruitgangen van de aandrijving, en biedt specifieke informatie over verschillende metingen en hoe ze te verbinden, samen met diagrammen die de verbindingen tonen. De MDA-550 is hier een aanvulling op door het meten van harmonische aansluitingen mogelijk te maken rond de grondtoon en hogere frequenties van 9 kHz tot 150 kHz. Hij bevat ook asspanningsmetingen, sondes en sondehouder.

https://de.rs-online.com/web/