noraflooringsystemsweb.jpg

NIEUWS 07/03/2019

nora flooring systems : Uw partner voor vloer- en systeemoplossingen

nora flooring systems ontwikkelt en produceert hoogwaardige rubber vloerbekledingen, trapvormen en accessoires onder het merk nora® met als doel veilige en gezonde ruimtes te creëren.
 

Elk gebouw is anders

De eisen die gesteld worden aan het ontwerp en de technische eigenschappen van onze producten worden bepaald door de gebouwen waarin ze toegepast worden. Van de transportsector, over de industrie en het onderwijs, tot en met de zorgsector, elke ruimte heeft zijn eigenheid en verwachtingen. Daarom ontwikkelt nora producten en oplossingen die zo optimaal mogelijk afgestemd zijn op de verschillende toepassingen.
 

Harmonie tussen functionaliteit en vormgeving

Zo veelzijdig als de werktuigen in de industrie, zo uiteenlopend zijn de technische eisen die aan de vloeren gesteld worden en waar u rekening mee moet houden. Het voldaan aan deze verschillende technische eisen mag echter geen invloed hebben op de eigenheid van het gebouw.

Met nora® vloerbekledingen kan er ruimte-overschrijdend gewerkt worden, waarbij uiteenlopende functionele eigenschappen toch binnen een uniform vormgevingsconcept passen en er steeds een sfeer gecreëerd wordt die past bij het gebouw.

Zo kan een norament® 926 grano worden toegepast in een gang, terwijl de geleidende versie ervan wordt gebruikt in een aangrenzende serverruimte. In de traphal kan dan weer gebruik gemaakt worden van de voorgevormde norament® 926 grano trapvormen.
 

Continuïteit verzekerd

nora® rubber vloerbekledingen maken het mogelijk om continuïteit te verzekeren. Zowel op vlak van onderhoud als installatie en renovatie.

Voor het onderhoud speelt het ontbreken van een coating een belangrijke rol. Hierdoor kunnen de vloeren bijna uitsluitend met water onderhouden worden. Als de vloer na verloop van tijd toch zijn oorspronkelijke uitzicht zou verliezen kan deze door middel van de nora pads hersteld worden naar zijn oorspronkelijke staat.

Ook de nieuwste verlegtechnologie, nora® nTx, draagt bij aan de continuïteit. Het nieuwe systeem verkort de legtijd en zorgt zo voor een duidelijke kostenbesparing. nora® nTx kan op alle gangbare ondergronden en zelfs op bestaande vloerbekledingen worden gelegd. Daardoor is het geschikt voor nieuwbouw en renovatie. In enkele stappen is de vloerbekleding netjes en veilig gelegd. Bovendien kan de vloer direct na de installatie worden betreden, gebruikt en gereinigd.
 

Fascinerend materiaal rubber

De nora vloerbekledingen bestaan volledig uit rubber. Daardoor zal bijvoorbeeld het verplaatsen van voorwerpen, zoals paletten in een magazijn of stoelen en tafels in kantoren, de robuuste vloerbekleding niet beschadigen.

Daarnaast dragen de bewezen producteigenschappen van rubber, zoals een goede ergonomie, uitstekende akoestiek en milieuvriendelijkheid bij aan een gezonde omgeving. Alle nora vloerbekledingen zijn vrij van PVC en weekmakers (ftalaten) wat bijdraagt tot het creëren van een verbeterde binnenluchtkwaliteit.

Stand B2030 op Maintenance 2019 (Antwerp Expo, 27-28 maart 2019)

www.nora.com