mmhitmawhitepaper.jpg

NIEUWSLIJN 08/02/2019

Whitepaper over betrouwbare varnish-bepaling in olie

Hoe komt het dat laboratoria verschillende MPC-waarden meten van dezelfde olie? En welke acties moet men nemen als er varnish in smeerolie wordt aangetroffen? Twee vragen waarop Hitma antwoord geeft in zijn whitepaper over betrouwbare varnish-bepaling in olie. De whitepaper geeft complete informatie over varnish, de MPC-methodiek, normen, invloeden, analyses en valkuilen.

De gevolgen van varnish in olie kunnen desastreus zijn voor turbines. Daarom is het van groot belang honderd procent zeker te weten dat men de juiste beslissingen neemt op basis van het olie-onderzoek. Zo wordt voorkomen dat stuurventielen haperen of blijven plakken, met trippende turbines tot gevolg. Ook moet men voorkomen dat de temperatuur bij lagers oploopt door dichtslibbende smeerregimes, dat de levensduur van de oliebatch achteruitholt of filters dichtslaan.

De whitepaper ‘Varnish-bepaling in olie’ is geschreven door Corné Balvert, specialist hydrauliek- en smeeroliefiltratie bij Hitma. Hij legt in het document onder meer uit wat men moet doen als het varnish-potentieel in smeerolie wordt gemeten volgens de MPC-analyse (Membrane Patch Colorimetric) en de uitkomst vragen oproept. Veel bedrijven gaan dan naar een ander laboratorium voor een second opinion. Maar welke uitkomst is juist als dat laboratorium compleet andere resultaten levert?

Corné Balvert legt uit waar die verschillende MCP-uitkomsten vandaan komen en hoe ze geïnterpreteerd moeten worden. Ook beschrijft hij welke stappen er genomen kunnen worden om het smeeroliesysteem te beschermen.

Whitepaper is te downloaden via onderstaande url.

www.hitma-monstername.nl/whitepaper-mpc-analyse


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.