mmavanshogeschoolonderhoudvoorspellen.jpg

NIEUWSLIJN 31/01/2019

Studenten Nederlandse hogeschool maken onderhoud voorspelbaar

Het onderhoud van industriële systemen is voorspelbaar te maken. Dat blijkt uit onderzoek van studenten aan Avans Hogeschool in Nederlands. Een betere voorspelbaarheid draagt bij aan lagere onderhoudskosten. Op 25 januari heeft een groep studenten van de opleiding elektrotechniek dat bij de afrondingspresentatie van hun Minor Proces Automatisering aangetoond. De opdracht kwam tot stand via een samenwerking tussen Avans Hogeschool, Dimensys en World Class Maintenance (WCM).

Het onderzoek is uitgevoerd bij Fieldlab Campione op Gate 2 in Gilze-Rijen. WCM, een netwerkorganisatie die de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs op het gebied van onderhoud bevordert, bracht Avans Hogeschool en Dimensys daar bij elkaar. Walter Hoolwerf van Dimensys: “Vanuit onze specialismen assetmanagement en lifecycle-maintenance hebben wij met Avans Hogeschool een opdracht voor de Minor Proces Automatisering samengesteld. Studenten konden bij het Fieldlab aan de slag met een experimentele proces-opstelling om onderzoek te doen naar de onderhoudsstatus van vloeistoffilters. Dimensys heeft hen daarbij ondersteund met advies, technologie en data uit de praktijk.”

De studenten hebben een IoT- en cloud-oplossing geïmplementeerd om vloeistoffilters in de gaten te houden. Zodra een drukverschilsensor op de filter een afname van functionaliteit signaleert, gaat er via de cloud een signaal naar het bedrijfssoftware-systeem. Vanaf daar kan een monteursbezoek gepland worden. Voor bedrijven is het zeer belangrijk dat onderhoud precies op tijd plaatsvindt om verspilling en storingen te minimaliseren.

www.avans.nl/


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.