mmmewaprofessionelezorgsignalisatiekledij.jpg

TECHNISCH AANBOD 29/01/2019

Professionele zorg signalisatiekleding garandeert zichtbaarheid

Korte dagen, grijs weer, slechte zichtbaarheid. Iedereen die dan buiten, op de weg of op de bouwwerf werkt, heeft signalisatiekleding nodig. “De optimale veiligheidskleding combineert veiligheid met draagcomfort en ergonomie”, aldus Silvia Mertens, productmanager bij Mewa en gediplomeerd ingenieur in de kledingtechnologie. “Want alleen wie zich goed voelt in een oranjerode of gele outfit, zal hem ook consequent dragen.”

Daarom moet de snit bijvoorbeeld door een flexibele broeksband of ergonomisch vormgegeven vestmouwen aangepast zijn aan de bewegingen van het lichaam. Ook een doordachte uitrusting met zakken en lussen voor handgereedschap en andere benodigdheden creëert een betere acceptatie.

Signalisatiekleding moet ISO 20471 gecertificeerd zijn. Mewa biedt in haar gecertificeerde collectie Dynamic Reflect meerdere combinatiemogelijkheden: vesten, broeken en bretelbroeken in fluorescerend oranjerood en geel met verschillende contrasterende kleuren. Ze zijn conform ISO 20471, klasse 2. Wanneer de vest samen met de broek of de bretelbroek gedragen wordt, is dat klasse 3. Aanvullend worden sweatshirts, T-shirts en polo’s aangeboden in uni fluorescerend geel of oranjerood.

Omdat de fluorescerende stof en de reflecterende strepen door veelvuldig dragen, vervuiling en mechanische belasting op lange termijn inboeten aan functionaliteit, is regelmatige controle letterlijk van levensbelang.

www.mewa.be


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.