mmksbonlinetest.jpg

NIEUWSLIJN 14/12/2018

KSB zet digitalisering pompsector voort met online acceptatietest

Met de online-acceptatietest vereenvoudigt KSB de hyrdraulische acceptatietest bij de aankoop van grote pompen. Klanten hoeven zich niet langer naar de testfaciliteit te verplaatsten om hun aangekochte pomp te laten testen.

Bij de aankoop van grote pompen zijn hydraulische acceptatietests en een eindinspectie een belangrijk bewijs van conformiteit met de gegarandeerde waarden.

Omdat de tests meestal in de fabriek plaatsvinden, is dat een tijdrovende en dure trip, vooral voor internationale of verafgelegen projecten. KSB reageert daarop met online-acceptatietests, ontwikkeld als een proces dat betrouwbare pompacceptatietests conform de norm toelaat. De uitgevoerde tests worden live overgedragen via een speciaal beschermd gedeelte van het Internet. In een onlinemeeting tussen de pompfabrikant en de klant kan die laatste het live camerabeeld van de pomp in de testfaciliteit zien, evenals de karakteristieke curvemeting tijdens het testen.

Naast de druk- en debietgegevens registreert de testsoftware alle overige prestatiegegevens die vereist zijn voor een meting volgens de inspectie-/testnorm DIN EN ISO 9906, om de efficiƫntie van de pomp te kunnen afleiden en evalueren.

De online-acceptatietests zijn mogelijk in de vestiging in Halle, gespecialiseerd in water- en afvalwaterpompen, en sommige andere vestigingen van de pompfabrikant.

www.ksbbelgium.be