NIEUWS 17/02/2022

Welda totaalproject in de kijker

KSOM - Technisch Instituut Sint-Paulus

Open lasafdeling

De inrichting van het nieuwe lasatelier bij KSOM – Technisch Instituut Sint-Paulus in Mol is ontstaan uit het principe dat alle lascabines en lastoestellen vanuit alle posities waargenomen kunnen worden. Zo zijn de lascabines tegen de wanden van het atelier geplaatst en werd er gekozen om met halve lasgordijnen te werken. Op deze manier hebben de leerkrachten steeds een overzicht over de volledige werkplaats en kunnen ze de leerlingen actief bezig zien.

Cepro lascabines

De aanstelling voor de lascabines is gebeurd via een openbare aanbesteding. Uiteindelijk is daar Cepro als winnaar uitgekomen. Het enige wat hier anders is dan hoe dit normaal gebeurt bij bedrijven of scholen, is dat de lasrookafzuiging al geïnstalleerd was en dat de Cepro lascabines achteraf geplaatst werden.

Welda totaalprojecten

Als Welda hebben wij meegedaan aan verschillende aanbestedingen. Zo hebben we onder andere 22 Cepro lascabines en 4 slijpcabines, inclusief de slijpcabines van Nederman kunnen plaatsen. Ook werd deze werkplaats door ons uitgerust met een Sahinler plaatpers, Macc en Pegas bandzaagmachines met Welda rollenbanen, Siegmund las- en opspantafels en een Sommer plasmasnijmachine voor buizen.

Laat je werkplaats optimaliseren

Heeft jouw werkplaats ook nood aan een optimalisatie of start je met een nieuw project? Onze technische adviseurs zijn zeer ervaren in het creëren van totaalprojecten op maat. Door de technische expertise en jarenlange ervaring in het vak en met onze producten, vindt ons team van adviseurs en techniekers steeds de beste oplossing voor jouw situatie.

Maak een afspraak via info@welda.be of bel naar +32(0) 9 355 47 26.

https://www.welda.be/project/tisp