weldaaluservicenew.jpg

PARTNERINFO 14/12/2021

Productiviteitswinst met fiberlasersnijmachine bij Aluservice

Inzetten op de toekomst zit in het DNA van Aluservice, en soms zet daarbij één investering een andere in gang. Zo creëerde de ingebruikname van een nieuw 3D-tekenpakket dat automatisch de plaatuitslagen berekent, de behoefte aan een lasersnijmachine. Want het heeft weinig zin om de plooi- en lasflow te optimaliseren als je in de beginfase van het productieproces veel tijd blijft verliezen aan het snijden van de platen. Voor die fiberlaser klopte Aluservice aan bij huisleverancier Welda Machinery. En met succes: de BLE PRO 1530 van Baykal presteert uitstekend, met een winst in de productiviteit die best spectaculair kan worden genoemd. In België is Welda Machinery exclusief verdeler van Baykal plooibanken, plaatscharen, fiberlasers, ...

De BLE PRO machines leveren knap werk en de sturing is heel gebruiksvriendelijk. Bovendien zit de prijs-kwaliteitverhouding van Baykal heel erg goed. De componenten zijn niet van goedkope Chinese makelij, wel integendeel. De machine beschikt over een nLight-snijbron, de snijkop is van Precitec en de sturing van Beckhoff. Dan zit je kwalitatief tegen de top aan, terwijl de prijs eerder aanleunt bij low budget. De lasersnijmachines van Baykal zijn daarom ideaal voor kleine tot middelgrote bedrijven die een degelijke machine nodig hebben voor eigen productie.

Bekijk de reportage

Klik hier voor meer informatie over dit project

Welda totaalprojecten

De technische adviseurs van Welda zijn zeer ervaren in het creëren van totaalprojecten op maat. Door de technische expertise en jarenlange ervaring in het vak en met onze producten, vindt ons team van adviseurs en techniekers steeds de beste oplossing voor uw situatie. Heeft uw werkplaats ook nood aan een optimalisatie? Contacteer ons, wij helpen u graag verder!

https://www.welda.be