mmelgieuropeeshoofdkantoor.jpg

NIEUWSLIJN 11/10/2019

Elgi opent zijn Europese hoofdkwartier

Persluchtcompressorfabrikant Elgi Equipments, met 2 miljoen installaties in 100 landen, heeft zijn Europese hoofdkwartier in België geopend. Het gebouw is gevestigd in Richelledreef in Waterloo. De kantoorruimte van ruim 400 vierkante meter biedt aan meer dan twintig mensen plaats en is voorzien van toekomstige opleidingsruimten. De kantoren zijn ontworpen met als doel samenwerking en innovatie te bevorderen.

De groeiende focus op energie-efficiëntie, in overeenstemming met het Parijs-akkoord en de klimaatstrategie van de Europese Commissie, heeft als opdracht de energie-efficiëntie te verbeteren met ten minste 32,5% tegen 2030. Daardoor moeten bedrijven energiezuinige compressoren gebruiken om dergelijke prestaties te behalen en tevens competitief blijven in hun respectieve sectoren. Klanten hebben bovendien verhoogde luchtkwaliteitseisen die het gebruik van olievrije ‘Class Zero’-perslucht hebben afgedwongen in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, de farmaceutische industrie en andere gevoelige industrieën.

David De Pril, hoofd product management en marketing, Elgi Europe: “Elgi heeft technologie ontwikkeld die specifiek is gericht op de huidige behoefte bij luchtcompressoren om klanten maximale energie-efficiëntie, duurzaamheid, aanzienlijk minder onderhoud en gebruiksgemak te bieden en tevens betrouwbare, hoge luchtkwaliteit voor gevoelige industriële toepassingen.”

www.elgi.com